Sofia van Lieshout in Braziliaanse jeugdselectie

Sofia van Lieshout (lid van onze DA-selectie) speelt op dit moment met de Braziliaanse jeugdselectie U17 mee op het Kampioenschap voor Zuid en Centraal Amerika. Sofia had deze mogelijkheid, omdat ze over een dubbel paspoort beschikt. Sofia haar moeder is namelijk Braziliaans. Sofia spreekt zelf vloeiend Portugees.

Nadat Sofia bij Nederland was afgevallen voor een Oranje jeugdselectie, heeft ze haar kansen om voor Brazilië te kunnen uitkomen verkend. Zo heeft ze bij een familiebezoek deelgenomen aan een trainingsstage en daar heeft ze de trainers weten te overtuigen van haar kwaliteiten.

Deze uitverkiezing biedt haar de unieke kans om internationale ervaring op te doen in een unieke omgeving. Brazilië probeert zich bij dit kampioenschap te plaatsen voor het jeugd Wereldkampioenschap en kan daar Nederland tegenkomen, dat zich afgelopen zomer in Montenegro al wist te plaatsen voor het WK. Beelden van dit continentale kampioenschap zijn te vinden op Youtube: https://www.youtube.com/@HandballSCAmerica.

X