Simone Schaap overleden

Een maand nadat we vernamen dat Simone Schaap ernstig ziek was, ontvingen we vorige week donderdag het trieste bericht dat ze na een oneerlijke strijd tegen haar slopende ziekte overleden was. Simone, haar man Herman en dochter Shannon waren jaren bij Quintus leden van onze handbal familie. Simone had zelf een achtergrond als speelster en was in het verleden een seizoen actief als coach van dames 2.

Simone en Herman Schaap (hun handbal wortels lagen in Schiedam) raakten betrokken bij Quintus, nadat hun dochter Shannon instroomde bij de jeugd van Quintus. Shannon groeide op met de succesvolle jeugdlichting (geboortejaren 1992-1993) van o.a. Debby van Holsteijn, die heel triest ook recent haar vader verloren heeft aan dezelfde dodelijke ziekte. Die lichting bij de damesjeugd stond onder leiding van Nicole Grandazzi. De speelsters en ouders vierden samen successen bij jeugd NK’s en bezochten samen o.a. de Partille Cup in Zweden in 2007, zie onderstaande foto.

Simone haar man Herman was een bevlogen trainer, o.a. van de Rotterdamse herenjeugd. Hij werd gevraagd bij Quintus als trainer van heren 2 en hij werd daarmee assistent van Jan Alma, met wie hij een speciale band opbouwde. Na een periode bij de dames van Westlandia werd Herman weer trainer bij Quintus, nu van onze DA-jeugd en dames 3. Na een wijziging in zijn werk vertrok Herman naar handbalclub Aalsmeer, die voor hem een baan konden regelen. Simone was als partner van Herman, altijd een belangrijke steun bij Herman zijn activiteiten als trainer. en daardoor jarenlang veel bij Quintus te vinden. Met Herman vertrok ze mee naar Aalsmeer.

We wensen Herman veel sterkte toe om het verlies van zijn lieve Simone te dragen. Ook condoleren we hun dochter Shannon en haar partner Robin met dit grote verlies.

Jan van Kester

X