Scoutingsdag meisjes en Aalsmeer toernooi 2024

Scoutingsdag meisjes geboortejaren 2008-2009.

De Weg van het NHV-talent richting een Oranje selectie begint met deelname aan het programma van een Handbalschool met toplijnVanuit deze trainingsgroepen kunnen talentvolle spelers en speelsters worden afgevaardigd door de regio Talent Manager (voor onze regio Wesley Hage) naar een voorselectie richting de Jongste Oranje selectie. 

Bij de meisjes bestaat de Jongste Oranje selectie uit de Geboortejaren 2008-2009. Zij bereiden zich voor op het Open EK in juli in Zweden tijdens de Partille Cup.


Voor de meisjes was er woensdag 20 maart op Papendal een zogenaamde scoutingsdag. Door de Handbalscholen met toplijn uit het hele land waren speelsters uit geboortejaren 2008-2009afgevaardigd, die in partijvormen hun kwaliteiten moesten tonen aan de aanwezige scouts.

Delegatie Westland Adviesgroep/Quintus bij scoutingsdag 2024: Maud Storm, Mirte Henskes, Sofia Kranse en Louise Schaap.

Uiteindelijk kreeg van de 4 WestlandAdviesgroep-Quintus speelsters, alleen Maud Storm een uitnodiging voor de serie vervolg trainingen richting het Open EK. We vinden het ook eervol dat onze coach van de DB1 Britt Maarschalkerweerd is uitgenodigd om onderdeel te zijn van de begeleidingsstaf van deze DU16 Oranje selectie. Ze heeft als speelster zelf ook het hele traject richting Oranje doorlopen.

Aalsmeer-toernooi 2024

Traditioneel doen onze jeugdteams met Pasen mee in Aalsmeer aan de Stammes-cup. Je kunt zeggen dat Jac Stammes als jeugdopleider de Wim de Bakker van Aalsmeer was. Het toernooi wordt gespeeld op Paaszaterdag en zondag, verspreid over een aantal hallen in de regio (Aalsmeer, Amstelveen en Kudelstaart).

De DB1 verloor zaterdag weliswaar van Kwiek, maar wisten zich wel te plaatsen voor de finalepoule op zondag. Als kampioen van de jeugddivisie West bevestigde Westland Adviesgroep/Quintus daarmee haar status. De finalepoule begon voor de DB1 o.l.v. Britt en Maureen zondag al vroeg om 9.00 uur tegen thuisploeg Aalsmeer. Dit was een spannend potje dat in 8-8 eindigde. Zondag werd er noodzakelijk revanche genomen op Kwiek met een ruime 14-4 zege. De laatste wedstrijd van de finalepoule was tegen buur VELO. Vooraf was al bekend was dat VELO ook de tegenstander in de finale zou zijn. Het werd in de afsluitende wedstrijd in de Emergohal een 11-9 zege. In de finale in Bloemhof voor goed bezette tribunes werd het uiteindelijk 12-7. Lynn Klein kreeg nog een persoonlijke prijs, zij werd gekozen tot MVP van haar leeftijdscategorie. De beelden van de finalewedstrijden zijn terug te vinden op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=F1A0Om3GKjw&t=5s.

Westland Adviesgroep-Quintus DB1, winnaar Stammescup 2024dames B, met de burgemeester van Aalsmeer.

Lynn Klein, MVP, DB-jeugd Stammescup 2024.

De andere jeugdteams van onze club presteerden als volgt: DA2 werd 4e in de winnaarspoule, de DC1 werd eerste in de verliezerspoule, door twee nederlagen op zaterdag misten ze helaas de winnaarspoule.

Ook onze jongens namen deel. De Heren A1 van Uni-Verde, verspeelde  door 1 ongelukkige nederlaag op zaterdag tegen Tachos hun positie in de winnaarspoule. Zij werden zondag met overmacht eerste in de verliezerspoule, de Heren A2 werd daarin derde. De Heren C1 eindigde als 4e in de winnaarspoule van hun categorie.

De meisjes D1 werd op zondag winnaar van de verliezerspoule. Buur Verburch werd uiteindelijk toernooiwinnaar door in de finale DSS te verslaan. Bij de gemengde D jeugd werd de D2 (ons jongens D-team) op zondag 2e in de verliezerspoule.

Jan van Kester

X