SAMENWERKING BIJ DE JEUGD TUSSEN QUINTUS EN VELO

Quintus en VELO gaan wat betreft de jongensjeugd met elkaar samenwerken. De besturen van de beide verenigingen en de ouders hebben groen licht gegeven om de talenten samen te voegen zonder dat het bestaansrecht van de clubs verloren gaat. De jeugdteams (jongens) zullen ook als één team aan de competitie deelnemen. ,,Een stap in de goede richting om verdere samenwerking uit te breiden”, is de algehele opvatting bij de Westlandse betrokkenen.

Paul van Vliet, voorzitter van de Sectie Topsport Quintus, verwoordde het treffend: ,,Iedereen moet de kans krijgen om te kunnen handballen. Dus de talenten die vier, vijf keer per week willen trainen, maar ook de andere sporters die gewoon bij hun club willen blijven handballen.”

Quintus en VELO willen op die manier een stevige basis leggen voor een topsport gericht handbalklimaat, maar ook voor de breedtesport.

ROL VAN BETEKENIS

Neso Saponjic, de nieuwe trainer/coach van de Quintusmannen, is in zijn nopjes met deze ontwikkeling. Hij pleit al jaren voor verdergaande samenwerking in de Haags/Westlandse regio. ,,Willen wij een rol van betekenis gaan spelen in het Nederlandse handbal, dan zullen wij het op deze manier moeten aanpakken. Er zit veel talent bij beide clubs en door die gasten bij elkaar te brengen, kunnen we meer trainen op niveau en de prestaties vergroten”, aldus Saponjic die naast de hoofdmacht ook verantwoordelijk is voor die jeugdteams.

Vanuit de jeugd van Quintus, dat een aantal routiniers zag stoppen, ziet de ambitieuze trainer een beloftevolle jongelingen doorstromen.

Youri Schutte, Dyon de Graaf, Sven Teekens, Kylian Kattenberg, Jorg van Endschot en Sem Ekering maken de overstap naar de hoofdmacht.

Saponjic: ,,Zij komen definitief over en misschien Vince Zwirs en Gian Verbraeken. Nog een groter aantal gaat meetrainen en daar komen ook vanuit VELO nog een aantal verrassingen uit naar voren. Ik heb er een heel positief gevoel over.”

VERSTERKINGEN

Al eerder lukte het Quintus om voormalig topspeler van Volendam, Marnix Roos, binnen te halen en ook de Australische linkerhoekspeler Luke Naylor behoort tot de nieuwelingen. Saponjic enthousiast: ,,En er komen nog vijf, zes mannen meetrainen van regioclubs die een versterking kunnen vormen. Even afwachten hoe dat uitpakt.”

Ook bij de damesjeugd en het eerste team, dat komend seizoen onder leiding staat van Rolf Schulte, staan binnenkort veranderingen en aanvullingen op het programma, aldus STQ-voorzitter Van Vliet.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X