ROUTINIER RENÉ DE BAKKER TEVREDEN OVER PRESTATIES QUINTUS

‘HET IS EEN JONG TEAM EN WE MOETEN VERDER KIJKEN DAN DIT SEIZOEN’

René de Bakker (27) is al seizoenenlang een stabiele factor in de rechterhoek bij Quintus. Even leek het erop dat de linkshandige schutter voorlopig uit de roulatie zou zijn door een ogenschijnlijk vervelende knieblessure. Gevreesd werd voor een gescheurde kruisband. ,,Maar het zag er gelukkig erger uit dan het was. Zaterdag tegen Vrone/Berdos sta ik gewoon weer binnen de lijnen.”

Wél moest De Bakker het vorige week rustig aan doen en was niet van de partij in de streekderby tegen EHC. ,,Ik was de week ervoor na vijftien minuten uitgevallen. Terwijl ik tijdens een actie opsprong, werd ik teruggetrokken aan mijn shirt. Tijdens het landen klapte m’n knie dubbel. Ik had geen pijn, maar toch werd er eerst gedacht aan een gescheurde kruisband of een kapotte meniscus. Toch maar even laten nakijken afgelopen maandag en er bleek niks kapot. Ik kon dus weer trainen. Maar toen ging ik tijdens de krachttraining door m’n rug. Daarvan heb ik tot afgelopen vrijdag last gehad. Daarom mocht ik niet spelen tegen EHC om mijn lichaam rust te geven.”

Maar komende zaterdag is de balvaardige en trefzekere hoekspeler dus weer van de partij. Dan kan hij zijn kunsten in de hoek en in de break-out weer vertonen.

,,Al heb ik kwalitatief betere seizoenen gekend”, geeft De Bakker zelfkritisch toe. ,,Niet dat het onwijs slecht gaat, maar ik haal nog niet het niveau van wat het geweest is. Ik verwacht niet dat de aftakeling al is begonnen”, zegt hij lachend. ,,Maar het moet nog beter. Het oude niveau komt echt wel weer terug.”

ERVARING OPDOEN

De Bakker, in het dagelijks leven mede-eigenaar van Gebr. Nederpel Potplanten in Wateringen, heeft het nog steeds naar zijn zin in de ploeg van trainer/coach Neso Saponjic.

,,Het is een jong team, maar wel erg gedreven. Je merkt, dat er soms wel wat ervaring ontbreekt. Dat is niet zo erg, want met zo’n jonge ploeg moeten we verder kijken dan alleen dit seizoen. Veel ervaring opdoen, is het belangrijkste. Verder bouwen met die jonge gasten aan een team waar nog veel rek in zit.”

Ondanks die jeugdigheid en onervarenheid presteert Quintus dit seizoen prima. De Bakker tevreden: ,,We staan nu op plek 5 met maar 2 punten achterstand op nummer 3. Voor de ranglijst is alles nog mogelijk. Het zou een leuke bijkomstigheid zijn als we deze positie kunnen vasthouden, maar dat moet niet het hoofddoel zijn. Het gaat er vooral om dat we de wedstrijden die nog gaan komen als team goed presteren en een eenheid vormen. Knokken met elkaar en voor elkaar door het vuur gaan. Neso geeft die jongere gasten het vertrouwen om minuten te maken in het eerste team. Hierdoor zullen zij zich verder ontwikkelen en een vaste kracht kunnen worden in de hoofdmacht.”

GEDREVEN AANPAK

De Bakker roemt de aanpak van coach Neso Saponjic, die bekend staat om zijn gedreven werkwijze. ,,Hij is onwijs betrokken bij de spelers en het hele team. Zijn fanatisme straalt er aan alle kanten vanaf. Dat is ook goed te zien bij de wedstrijden. Hij geeft iedere speler aandacht en wil voor iedereen het beste. Naar de spelers toe zegt hij gewoon direct waar het op staat. Dat was in het begin wel even wennen, maar je merkte meteen dat hij het goed bedoelt. Hij wil, dat als je afspraken met hem maakt dat je die in het veld ook nakomt. Doe je dat niet, dan krijg je dat duidelijk te horen. En zo moet het ook.”

De uitwedstrijd tegen Vrone/Berdos won de Heulse formatie eerder dit seizoen ruim met 18-30. Of het zaterdag in Kwintsheul (20.00 uur) weer zo makkelijk gaat, is nog maar de vraag. De Bakker toch vol vertrouwen: ,,Het moet lukken om de punten in De Heul te houden. Wij gaan er in elk geval weer voor de volle honderd procent tegenaan. Als we dezelfde instelling tonen als de laatste weken en als hecht team handballen, zijn we niet te kloppen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN
Foto’s Paul Vis

X