ROOS TERUG IN DE HAAGSE REGIO EN SLUIT AAN BIJ QUINTUS 

Neso Saponjic, de nieuwe trainer/coach van de mannen van Quintus, heeft zijn eerste aanwinst binnen. Roos sluit aan bij de oefenmeester die hij nog kent uit zijn beginperiode bij het Haagse Hellas. Een welkome versterking voor Saponjic, die een aantal routiniers zag stoppen. 

De 22-jarige Roos kijkt uit naar de hereniging met zijn vroegere trainer. ,,Ik ben in 2008 begonnen bij Hellas en met hem had ik destijds een goede band. Op mijn zeventiende jaar ben ik verhuisd naar Volendam waar ik twee seizoenen heb gespeeld. Daarna heb ik zes maanden bij de Beloften van Füchse Berlin gehandbald en toen weer terug twee seizoenen bij Volendam.”

Met Volendam won de rechteropbouwer de beker en speelde de finale om de landstitel.

Sinds een jaar is de robuuste, 1.97 meter lange linkshander weer terug bij zijn ouders in Den Haag. ,,Dat betekent”, legt hij zijn keuze voor de Heulse club uit, ,,dat de Quintushal in de buurt van mijn huis is. Dat is makkelijk. En bovendien heeft Neso mij gevraagd om volgend seizoen aan te sluiten en dat lijkt mij erg leuk. De goede band met hem heeft de doorslag gegeven.”

De makkelijk schietende en scorende opbouwer was lange tijd professional. ,,Maar de focus ligt vanaf nu niet alleen meer op handbal. Ik heb nu andere prioriteiten. Dat zal even wennen zijn. Maar wanneer ik train of speel geef ik altijd de volle honderd procent. Dus de bereidheid om te presteren, heb ik zeker wel maar ik kan alleen wat minder vaak trainen dan voorheen. Het team is nieuw voor mij en van de competitie in de eredivisie weet ik niet zo veel, maar het handbalspel verandert niet. Dus ik zal snel genoeg weer het gevoel terug krijgen zoals dat vroeger was.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X