Rolf Schulte komend seizoen hoofdtrainer damesselectie

Rolf Schulte is komend seizoen trainer/coach van de vrouwen van Quintus. De 53-jarige oefenmeester volgt interim-trainer Ruud van den Broeck op, die tijdelijk de honneurs waarnam na het plotselinge vertrek van Fred Michielsen. Schulte is een ervaren trainer die al eerder voor Quintus werkzaam was.

Schulte had de vrouwen van Quintus al onder zijn hoede van augustus 2000 tot juli 2003. Hij haalde destijds de play-off finale, de halve finale van de beker, was met de Westlandse club actief in de Europacup en werd tweede in de verkiezing beste trainer van Nederland.

Bij VOC vierde de in Amsterdam geboren Schulte zijn grootste successen. Hij werd in 2008, 2009 en 2010 landskampioen en haalde de 1/8 finales van de Europa Cup. Verder was hij hoofdtrainer bij SEW in Nibbixwoud waarmee hij in 1998 de beker won, de play-off finale haalde en Nederlands kampioen werd met de A-jeugd. Ook leidde hij Vido Purmerend van de tweede klasse naar de tweede divisie. Bij VZV haalde hij de halve finale play-off en de 1/8 finale Europacup.

FULLTIME TRAINER

Bij het Nederlands Handbal Verbond was Schulte trainer bij Jong Oranje dames en de nationale juniorenselecties. Hij werkte mee aan het beleidsplan ‘Stap voor Stap’ voor de talentontwikkeling. Bij Team Sportservice Amsterdam was hij Buurtsportcoach, Combinatiefunctionaris, Verenigingsondersteuning.

Schulte studeerde af aan de Academie Lichamelijke Opvoeding en was een aantal jaren gymleraar. Ook haalde hij zijn Post-Bachelor opleiding Human Resource Manager. Hij werkte bij Deloitte & Touche Accountants en bij de Compass Group Nederland in financiële en personeelsfuncties. Inmiddels is hij fulltime handbaltrainer via zijn eigen bedrijf. Zijn hobby’s zijn handbal, zwemmen, theater, films en lekker eten.

KEUZE QUINTUS

Zijn beslissing om voor Quintus te kiezen: ,,Ik heb destijds met veel plezier bij Quintus gewerkt. Daar heb ik goede herinneringen aan. Een grote club met een prachtige historie die handbal ademt. En met een sterke jeugdopleiding en veel jonge talenten. Het is mooi om daarmee aan de slag te kunnen gaan en iets op te bouwen. Quintus moet weer een topploeg worden zoals die hoort bij een jeugdopleiding die al jaren één van de beste van Nederland is. Ik kom oude bekenden tegen, zoals Jan van Kester met wie ik heel fijn heb samengewerkt. En nieuwe gezichten als Dirk Loose, een jonge ambitieuze trainer met wie ik dames 1 ga trainen en coachen. Ik kijk er naar uit.”

Paul van Vliet, voorzitter van de Sectie Topsport Quintus, is verheugd dat het is gelukt Schulte binnen te halen. ,,We wilden de selectie een ervaren trainer/coach bieden. Dat was onze prioriteit en daar zijn we in geslaagd. We zijn hard bezig om de rest van de staf in te vullen. Dat is bijna rond en dan staat er een professionele organisatie rond de hoofdteams en  jeugdselecties waarmee we weer jaren vooruit kunnen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Omslagfoto: Tina Kolthof

X