Rijk Zwaan handbal expeditie Quintus

Rijk Zwaan Handbal Expeditie Quintus 

Promotie van de handbalsport en het werven van nieuwe jeugdleden is erg belangrijk voor onze club. De afgelopen twee jaar konden we door corona tot ons verdriet, als club helaas geen grote activiteiten voor de leerlingen van de basisscholen organiseren. Gelukkig is de situatie inmiddels aanzienlijk verbeterd en is die ruimte er gelukkig weer!

Daarom heeft er woensdag 13 april jl. in onze beide sporthallen een grote handbalclinic plaatsgevonden voor de leerlingen van groep 5 en 6 en groep 7 en 8, onder de naam:Rijk Zwaan Handbal Expeditie Quintus

De kinderen hebben hun vaardigheden kunnen verbeteren en testen, gericht op meer bewegen en de handbalsport en dat hebben ze met zeer veel enthousiasme laten zien. Onze trouwe sponsor Rijk Zwaan uit De Lier, levert met hun zaden over de hele wereld de basis voor gezonde en aantrekkelijke groenten (voeding) en ondersteunen daarom onze activiteiten voor de basisschool om de leerlingen meer te laten bewegen.

De organisatie is in de club gedaan door een Werkgroep schoolhandbal o.l.v. Ruben van den Driest. De clinic is opgezet samen met Haaglanden Beweegt, in de persoon van Chiara Hildebrand. Er zijn studenten, die onze vrijwilligers hebben geholpen de diverse onderdelen te begeleiden.

De leerlingen die hebben deelgenomen kwamen van de Andreashof, de Hoeksteen, de Hofvilla, het Startblok en de Verburchhof. De middag begon om 12.30 uur met een gezonde lunch en eindigde met een geweldige touwtrekracerond 15.30 uur.

We hopen dat we vele kinderen zo enthousiast hebben gekregen voor handbal, dat ze de komende tijd willen komen proeftrainen bij onze jeugdgroepen op dinsdag- (F-jeugd en kabouters) of woensdagmiddag (E- en D-jeugd).

X