Rick van Ravesteijn: ‘Ik mis het handbal verschrikkelijk’

Voor de actieve handballers valt het niet mee om vanwege het coronavirus machteloos te moeten wachten totdat het sein weer op groen wordt gezet. Ook voor de veel scorende cirkelloper van Quintus, Rick van Ravesteijn, is dat een zware opgave. ,,Ik mis het handbal verschrikkelijk.”

De topscorer van de Heulse club beseft uiteraard dat het niet anders kan.

Van Ravesteijn: ,,Alles is op dit moment belangrijker dan sport. De gezondheid staat bovenaan. En gelukkig gaat het qua gezondheid prima met mij en ook in mijn omgeving. Ik ben ‘gewoon’ aan het werk op het kantoor van mijn vader met nog een collega op de afdeling. We kunnen dus makkelijk anderhalve meter afstand houden.”

Rick van Ravesteijn probeert zijn conditie zo veel mogelijk als dat gaat op peil te houden. ,,Ik loop drie keer hard in de week en doe nog wat andere oefeningen. Maar ik ben wel wat meer aan het relaxen. Het is ook belangrijk de kleine pijntjes die er waren wat rust te geven.”

Het besluit van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) kan de beweeglijke handballer wel begrijpen. ,,Geen promotie of degradatie is onder deze omstandigheden de beste oplossing, denk ik. Het geeft in elk geval snel duidelijkheid. Dat is ook van belang met het oog op al dan niet doortrainen. Nu weten we waar we aan toe zijn.”

Bekroning

De Hagenaar in Westlandse dienst is blij, dat het kampioenschap van de eredivisie binnen is. ,,Die titel hebben we tenminste nog kunnen behalen. Wat er ook verder besloten wordt, blijft overeind dat wij de beste waren afgelopen seizoen. Dat is toch een mooie bekroning voor een merkwaardige competitie. Wel jammer, dat we het verder niet kunnen afmaken met de wedstrijden in de play-offs tegen E&O. Daar had ik me op verheugd. Dat zou een mooie afsluiting zijn geweest.”

Of Quintus nog een verzoek gaat indienen om alsnog naar de BENE-League te mogen promoveren, is ook voor Van Ravesteijn niet duidelijk.

,,De bedoeling is wel, dat er zo’n verzoek wordt ingediend, maar het is niet zeker of het haalbaar is. Het bestuur beraadt zich daar nog over. Gaat dat allemaal niet door, dan spelen we volgend seizoen gewoon nog een jaar eredivisie. Dat is ook leuk om te proberen weer kampioen te worden. Al wil ik het liefst natuurlijk naar de BENE-League. Dan kunnen we ons weer meten met de beste ploegen. Hopelijk krijgen we er dan wel een paar versterkingen bij. Ook dat is afwachten hoe het verder afloopt met het coronavirus en wanneer alles weer op gang komt.”

 Tekst: AD Sport/Peter Lotman

X