Rick van Ravesteijn gelooft in de titelkansen Quintus

Rick van Ravesteijn (31), cirkelloper van titelkandidaat Quintus, is een fenomeen in de eredivisie. Met een gemiddelde van elf doelpunten per wedstrijd is hij een gevreesd schutter. Ook tegen Berdos (33-26 winst) was hij met elf treffers weer erg productief.

Je ziet het niet direct aan hem, maar hij is beweeglijk, makkelijk wendbaar en daardoor voor tegenstanders ongrijpbaar aan de cirkel. Bovendien is hij snel in de break-out en neemt de strafworpen onberispelijk. Wat maakt de Hagenaar in Westlandse dienst zo trefzeker?

Van Ravesteijn wil eerst zijn hoge scoringspercentage delen met zijn teamgenoten. ,,Het is nooit alleen mijn verdienste. Ik moet de ballen van mijn opbouwers aangespeeld krijgen en dat doen zij prima. De wisselwerking is uitstekend in ons team. Scoren is inderdaad mijn sterkste punt. Dat komt, omdat ik goed kijk wat de keeper doet. Ook bereid ik mij voor aan de hand van stopgrafieken. Maar eerlijk gezegd, handel ik toch vaak uit een impuls op het moment dat ik vrij kom.”

TREFZEKER

De steunpilaar van de Heulse formatie is zo trefzeker, omdat hij zijn manier van scoren varieert. Hij rondt af met schoten in de kruising, stuitballetjes, draaiballen en lobjes. ,,Maar mijn specialiteit zijn wel de ‘vegertjes’ langs de keeper. Het hoeft niet hard te zijn, maar een bekeken schot is onhoudbaar voor de keeper. De bal hoeft er alleen maar langs”, zegt hij alsof het veelvuldig scoren zó gemakkelijk is.

Een cirkelloper krijgt doorgaans flink wat klappen, maar opmerkelijk genoeg is Van Ravesteijn zelden geblesseerd. ,,Ik moet het niet hardop zeggen en afkloppen, maar ik heb nooit wat. Soms wat kleine pijntjes en ouderdomskwaaltjes…haha. Op de cirkel is het bikkelen en vechten en vooral kunnen incasseren. Maar ik heb wel geleerd dat ik door goed te positioneren of de verdediger net een duwtje te geven toch in het voordeel ben.”

Van Ravesteijn, die regelmatig door andere (top)clubs werd benaderd, is Quintus altijd trouw gebleven. Over de titelkansen dit seizoen is hij openhartig. ,,Ik vind, dat wij de kwaliteiten hebben om de titel te pakken. Het wordt niet makkelijk, omdat het ons niet altijd lukt om een wedstrijd in het slot te gooien. Maar het kán.”  

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X