Ricardo Holman terug op de handbalvloer en kiest voor Quintus

Ricardo Holman heeft besloten toch weer te gaan handballen en heeft gekozen voor Quintus. Hij is daar met open armen ontvangen door trainer/coach Neso Saponjic. ,,Ik heb een goed contact met Neso, dus de keuze was snel gemaakt”, aldus Holman die in het verleden uitkwam voor Hellas en uit die periode Saponjic goed kent.

De 29-jarige Holman was in die tijd een verdediger met veel kracht en een aanvaller met een verwoestend schot. Op een gegeven ogenblik wilde hij meer tijd aan zijn privéleven besteden. ,,Ik ben vorig jaar zomer vader geworden van een prachtige dochter. Ik wilde veel tijd besteden aan de nieuwe situatie. Maar het begon toch weer te kriebelen en ik kreeg ontzettend veel zin om weer te gaan handballen. Die rustperiode heeft me in alle opzichten goed gedaan. Ik voel me fit en sterk, dus heel veel zin om weer te beginnen”, aldus de zoon van voormalig topkeeper van Hermes en Hellas Arold Holman.

Ricardo Holman, die met de jeugd van Hellas Nederlands kampioen werd, over zijn band met Saponjic: ,,Neso was voor mij meer dan een trainer. Hij heeft mij er destijds tijdens mijn ziekte van Pfeiffer in een moeilijke periode doorheen gesleept. Dat schept een band.”

De nieuwe Quintus-coach Saponjic is op zijn beurt blij met de komst van Holman die, net als aanwinst Roos, voor veel power in de aanval en de dekking van de Westlandse ploeg kan zorgen. ,,Dit zijn spelers met kracht en de juiste instelling. Die kunnen we komend seizoen goed gebruiken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X