RENÉ DE BAKKER: ‘HOUTEN WORDT BIJ ONS GEEN KAMPIOEN

HOEKSPELER QUINTUS BLIKT TERUG OP SEIZOEN ZONDER HOOFDPRIJS

Er moet wel een wonder gebeuren, willen de handballers van Quintus nog kampioen van de eredivisie worden. Vier punten achterstand met nog twee wedstrijden te gaan, is het alleen in theorie nog mogelijk om koploper Houten te achterhalen. Toch staat zaterdag winnen van de Utrechtenaren hoog in het vaandel bij de Westlanders.

René de Bakker, de 27-jarige hoekspeler van Quintus, verwoordt het als volgt: ,,Het gaat een zware pot worden tegen Houten, maar wij gaan ervoor zorgen, dat ze in elk geval geen kampioen worden in Kwintsheul.”

Lang is er bij Quintus gedacht én gehoopt, dat het seizoen kon worden afgesloten met het kampioenschap. Net als een paar jaar geleden, zagen de Heulenaren zich al op de Platte Kar door het dorp worden gereden. Het was, na de degradatie uit de BENE-League, ook wel de verwachting bij de achterban dat een titel tot de mogelijkheden behoorde. Ruim voldoende ervaring, veel fysieke kracht opgebouwd in de BL en het vermogen om spannende wedstrijden tot een goed einde te brengen.

GEEN TOPSEIZOEN
,,Maar”, geeft ook De Bakker toe, ,,het is zeker geen topseizoen geweest. De wedstrijden tegen de lager geklasseerde tegenstanders konden we niet vroegtijdig op slot gooien. Daardoor bleef het te lang spannend. Daarnaast maakten we tegen de betere tegenstanders te veel fouten om de partij in ons voordeel te beslissen. Al speelden we dan wel onze betere wedstrijden. We hebben dit seizoen vijf keer gelijk gespeeld. Dat zegt genoeg en is natuurlijk niet normaal. Dat was onze eigen schuld, omdat we wedstrijden niet slim uitspeelden. Over het hele seizoen was ons spel veel te wisselvallig”, aldus de lichtvoetige linkshander die opvalt door zijn beweeglijkheid, snelheid en gevarieerde afronding.

De Bakker, mede-eigenaar bij gebroeders Nederpel, een potchrysantenbedrijf in Wateringen, was zelf in veel partijen de makkelijk scorende hoekspeler op de rechterflank. Zijn trefzekerheid met zijn linkerarm én de doelpunten uit de break-outs zorgden regelmatig voor een hoge score bij Quintus, de club waar hij als echte Westlander al vanaf de jeugd handbalt.

NIEUW TEAM
Een aantal spelers stopt binnenkort, onder wie Marc de Vreede en Rick van Ravesteijn, Jordi van Erp keert terug naar zijn oude liefde Dynamico en een enkele speler, keeper Cas van der Harst bijvoorbeeld, heeft meegetraind bij een regiogenoot maar toch besloten bij Quintus te blijven.

Op de vraag of René de Bakker volgend seizoen nog doorgaat onder de nieuwe trainer/coach Neso Saponjic, reageert hij met overtuiging: ,,Uiteraard ga ik nog een jaar door. Ik heb het naar mijn zin en heb best een goed seizoen gedraaid. Er komt een hoop jeugd aan, waarmee we mooi kunnen gaan bouwen. Er zit veel talent bij Quintus en we houden een aantal ervaren gasten over die óók doorgaan. Met dat nieuwe team kunnen we de komende jaren weer mooie stappen vooruit maken. Maar eerst zaterdag dit seizoen goed afsluiten met een overwinning op Houten. Dan kunnen we toch met een redelijk tevreden gevoel afscheid nemen van onze supporters.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X