Een sporthal van top(sport) niveau

De Eekhout Hal, het icoon van sportcomplex Quintus, staat op het punt van de eerste grote renovatie sinds de bouw eind jaren 70.

Ooit speciaal gebouwd voor Quintus Handbal, is de hal door de jaren heen het podium geweest voor talloze nationale en internationale topwedstrijden. Menig Heulenaar en Westlander heeft er ook (jeugd) wedstrijden gezien van volleybal, handbal, badminton en gymnastiek.

Ondanks gedegen onderhoud is de hal niet meer up-to-date. Het is tijd voor een upgrade. 

Al meerdere jaren wordt er vanuit de accommodatie hard gewerkt aan een verbeterplan. Door de stijgende energieprijzen kreeg dit extra urgentie. Met dit plan zal de Eekhout Hal voldoen aan moderne normen voor isolatie, ventilatie en verwarming. Dit zal niet alleen zorgen voor een comfortabelere omgeving voor sporters en bezoekers, maar ook een jaarlijkse besparing van 10.000 kubieke meter gas opleveren.

De sportvloer en wanden worden voorzien van een nieuwe afwerking. De sportvloer zal voldoen aan de hoogste topsportkwalificaties gesteld van NOC*NSF. Dankzij de nieuwe wandafwerking zal de akoestiek in de hal verbeteren. Dat zal voor de vele bezoekers letterlijk en figuurlijk positief in de oren klinken. Niet alleen de hal zelf wordt aangepakt, ook wordt geïnvesteerd in faciliteiten voor kracht- en hersteltrainingen op het complex. Een nieuwe sportruimte wordt ingericht voor Quintus-sporters, waarmee wordt voldaan aan de groeiende behoefte van trainingsmogelijkheden voor topsport. 

Kortom een grote en belangrijke (laatste?) stap in de renovatie van het Sportcomplex Quintus. Begonnen in 2013 en na deze stap klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin het complex de leden van de Quintus verenigingen op alle niveaus sportief en op duurzame wijze kan faciliteren. 

Quli Diner

Op vrijdag 10 mei organiseren we weer een Quli diner. Een avond vol gastronomische Big Green Egg-hoogstandjes van Leo Elenbaas, samengesteld met de beste ingrediënten uit onze eigen streek. 

Een evenement dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook een mooie gelegenheid biedt om een belangrijk doel te steunen: de sporthal weer op top(sport) niveau krijgen.

Het Quli diner overstijgt de verwachtingen van een gewoon gastronomisch festijn. Het is een unieke gelegenheid om samen te komen en een positieve impact te maken. Bied mee tijdens onze veiling op exclusieve items en steun de toekomst van onze sportaccommodatie.

Voor meer info bel of app John vd Valk 06-28287700 of Peet vd Valk 06-51325987.

Reserveer je tafel voor deze onvergetelijke avond bij bovenstaande contactpersonen of via mail Quintusleeft@sportaccommdatiequintus.nl
Voor €1250,- excl. BTW per tafel van 10 personen te boeken. Voor de zakelijke vraag is een factuur mogelijk.

X