Quintus wil wél kampioen worden, maar twijfelt over promotie BENE-League

Quintus is in de Eredivisie in een felle strijd verwikkeld met Houten voor de titel en promotie naar de BENE-League. De vraag is alleen of de Westlanders wel kampioen wíllen worden om volgend seizoen deel te nemen aan de grensoverschrijdende competitie. Topscorer Rick van Ravesteijn (31) twijfelt ook.

De cirkelloper is er niet zo zeker van, dat hij Houten van de eerste plaats kan stoten. ,,We hebben het niet meer in eigen hand met drie punten achterstand. Houten komt nog naar ons toe en die winnen we. Maar dan moeten zij ergens anders punten verspelen. Dat kan, want zij hebben een moeilijker programma. Het is alleen zonde, dat wij onnodig punten hebben weggegeven. Een paar keer vijf, zes doelpunten voorgestaan en nog gelijk gespeeld. Als we die partijen slim hadden uitgespeeld, stonden we nu ruim bovenaan.”

Over de mogelijkheid om in te stappen bij de BENE-League heeft Van Ravesteijn óók een duidelijke mening. ,,Persoonlijk zou ik het niet doen. Op dit moment is de kwaliteit er niet bij Quintus om in zo’n topcompetitie mee te draaien. Er komt een talentvolle lichting aan, maar dat is nog te vroeg. Die jonge gasten moeten eerst rijpen in de Eredivisie. We hebben in ons team maar een paar spelers die het niveau van de BENE-League aankunnen. Een paar jaar geleden was het al zwaar toen we met een sterke ploeg meededen.”

Hoogste bereiken

Van Ravesteijn, met 264 doelpunten de meest trefzekere schutter, hinkt op twee gedachten. ,,Mijn sporthart zegt: altijd doen. Je wilt het hoogste bereiken en jezelf kunnen meten met de beste ploegen van Nederland en België. Maar mijn verstand zegt, dat nog een jaartje doorbouwen in de Eredivisie beter is. Je kunt dan de jeugd geleidelijk inpassen en meters laten maken.”

Het is trouwens afwachten in welke samenstelling het team in tact blijft. Routinier Marc de Vreede stopt zeker, Jordi van Erp keert terug naar Dynamico, een aantal spelers twijfelt nog en na lang aarzelen overweegt ook Van Ravesteijn te stoppen. ,,Ik heb na de wedstrijd steeds veel pijntjes en kan niet de hele week trainen. Ik wil me richten op andere zaken als coachen en fluiten.” 

AD SPORT/PETER LOTMAN

X