QUINTUS WIL OPMARS VOORTZETTEN TEGEN STERK VZV

Voor de handbalsters van Quintus staat er opnieuw doordeweeks een inhaalwedstrijd in de eredivisie op het programma. Donderdagavond ontvangt het team van coach Fred Michielsen in Naaldwijk het sterke VZV, dat momenteel op de derde plaats verblijft. Quintusschutter Anouk Zwinkels blikt vooruit op het voor de Westlandse ploeg zo belangrijke duel.

Quintus is aan een keurige opmars bezig nadat de start van de competitie nogal stroef verliep. De Heulse formatie is opgeklommen naar de vierde plek en heeft slechts twee punten achterstand op VZV, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. VZV heeft 11-17 en Quintus 10-15. Dat betekent geenszins, dat Quintus die achterstand wel even inloopt.

Anouk Zwinkels waarschuwt voor al te groot optimisme: ,,Het is dit seizoen de eerste keer, dat we weer tegen VZV spelen. Zij hebben een sterke ploeg, spelen snel handbal en zijn erg fanatiek. Daar hebben wij het altijd erg lastig tegen. Ik verwacht een spannende pot, waarbij ik er uiteraard van uitga dat wij de punten pakken.”

GUNSTIGE POSITIE

Na het wat moeilijke begin van het seizoen is Quintus dus de laatste weken beter in het ritme gekomen. Dat is ook noodzakelijk om straks aan het einde van de competitie te kunnen meedoen om de prijzen.

De 25-jarige Zwinkels, die ooit deel uitmaakte van Jong Oranje en met Quintus de nationale beker won: ,,Wij hadden natuurlijk niet de beste start dit seizoen, maar inmiddels zijn we goed teruggekomen. We spelen steeds lekkerder als team. Er zijn nog voldoende mogelijkheden om door te groeien en daar heb ik het volste vertrouwen in. Ons belangrijkste doel is nu om zo hoog mogelijk te eindigen voor een gunstige positie voor de start van de nacompetitie. In die play-offs is alles mogelijk, dus wij gaan daar ook alles voor geven.”

Na de gewonnen bekerfinale tegen Handbal Venlo stopte Anouk Zwinkels. Zij beschouwde die prijs als een mooi hoogtepunt. Na een paar maanden begon het echter toch weer te kriebelen en sinds vorig jaar is zij weer een belangrijke schakel in de Westlandse ploeg. Aanvankelijk gooide Corona nog roet in het eten, waardoor er in aangepaste vorm moest worden getraind. Inmiddels draait de trefzekere schutter weer volop mee in de hoofdmacht, die nu onder leiding staat van Fred Michielsen.

PRIJZEN WINNEN

,,Ik had de wedstrijden erg gemist”, verklaarde Zwinkels. ,,Bovendien hebben we een sterk team met jonge talenten en een paar ervaren krachten. Daar kunnen we nog prijzen mee winnen en dat wil ik graag meemaken. Als we kunnen blijven handballen zonder dat Corona voor problemen zorgt, kan het voor ons nog een mooi seizoen worden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X