Quintus versterkt zich met keeper Ofke Teekens van Feyenoord

Quintus heeft zich voor volgend seizoen versterkt met doelman Ofke Teekens van het Rotterdamse Feyenoord. De Heulse club heeft aanvulling nodig van het keepersbestand, omdat Paul Vis stopt.

De 22-jarige Ofke Teekens is dus een welkome versterking voor de Heulse formatie, die volgend seizoen vrijwel zeker uitkomt in de eredivisie. Hij begon op zijn vijftiende jaar met handballen bij Vires et Celeritas in Gouda. ,,Daar heb ik één jaar als veldspeler gehandbald totdat ik daarna ben gaan keepen. Toen ik bijna zeventien was, ben ik overgestapt naar Hellas, waar ik twee jaar in de A heb gespeeld en een half jaar bij de herensenioren.”

Vervolgens werd de talentvolle Teekens door Arjan Koster van Feyenoord benaderd. ,,Dat was toen eerste divisie en een mooie kans voor mij om veel speelminuten te maken en ervaring op te doen. Door de Corona mochten wij plotseling eredivisie spelen, maar door de pandemie was het seizoen helaas van korte duur. Ik was al eerder door Quintus gevraagd, maar heb toen de keuze gemaakt om bij Feyenoord te blijven en daar nog een jaar ervaring op te doen in de eredivisie.”

SPECIAAL PLEKJE

Teekens kon zijn kwaliteiten laten zien en bleek van waarde voor de Rotterdamse club. ,,Vooral in de gewonnen wedstrijden tegen Dynamico, Arnhem en Aalsmeer ging het heel goed. Helaas heb ik nu een blessure aan mijn hamstring, waardoor ik al weer vijf wedstrijden heb gemist. Tijdens mijn blessure kwam Quintus weer langs en na goed nadenken, heb ik die kans nu gepakt. Ik kijk er erg naar uit om vier keer in de week te trainen met de jonge groep die er nu staat. Ook de aanpak van de trainer (Ruben Schelbert) spreekt mij erg aan. Ik ga er keihard aan werken om nog constanter te worden en van belang te zijn voor Quintus.”

Feyenoord houdt altijd een speciaal plekje in het hart van Ofke Teekens, die in het dagelijks leven CNC-programmeur is bij Icamat in Gouda.

,,Ik heb bij Feyenoord veel goede vrienden gemaakt en had het er enorm naar mijn zin. Dat maakte de keuze ook zo moeilijk, maar sportief gezien is dit beter voor mij. Ik ken al een paar mensen bij Quintus, zoals Rick van Ravesteijn en Troy Oranje, uit mijn tijd bij Hellas. Ook een paar jongens uit de A-jeugd, omdat mijn broertje daar speelt. En verder ken ik Neso Saponjic goed en die heb ik hoog zitten. Ik kan bij hem nog steeds terecht voor advies. Hij is ook één van de redenen waarom het Quintus is geworden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN      

X