QUINTUS VERSTERKT DE SELECTIE EN BREIDT DE TRAINERSSTAF UIT

Quintus heeft zich nog vlak voor de zomerstop kunnen versterken met twee spelers. Trainer/coach Neso Saponjic kan in het nieuwe seizoen beschikken over Xavi Björkström en de jonge Duitse keeper Jonathan Dobiey (beiden 19). 

Björkström is van Spaans/Finse afkomst en komt ook uit voor de Finse selectie. Hij heeft drie jaar geleden stagegelopen met zijn juniorenteam bij Quintus. Hij is inmiddels bij de Heulse club op proef geweest en dat is van beide kanten goed bevallen.

,,Hij is een goede linker-/middenopbouwer. We gaan het voorlopig voor twee jaar proberen en dan zien we wel hoe die jongen zich ontwikkelt”, aldus Saponjic. ,,De keeper komt drie-en-een-half jaar studeren in Den Haag en sluit vanaf augustus aan bij ons. Hij maakte deel uit van de A-Jugend bij TSV Bayer Dormagen.”

VAN HAEREN TERUG

Verder heeft ook voormalig eerste teamspeler Dean van Haeren aangegeven weer deel te willen uitmaken van de selectie. Hij gaat net als Timo Blom, die aan het einde van vorig seizoen stopte, meetrainen. Ook houdt Saponjic nog steeds goede hoop op de rentree van de linkshandige topschutter Marnix Roos, die vanwege werkzaamheden het afgelopen seizoen niet altijd van de partij kon zijn. ,,Eind augustus hoor ik hoe zijn werktijden zijn en dan kunnen we misschien toch weer over hem beschikken. Hij zou opnieuw een welkome aanwinst zijn.”

UITBREIDING STAF

Ook de staf is uitgebreid bij de Heulse eredivisieploeg. Daan Kulker, die met Saponjic onder meer samenwerkte bij EHC en Hellas, gaat assisteren bij het eerste team. Samen met Mario Verbraeken gaat het drietal de hoofdmacht leiden. Lex Dofferhoff en Rick van Ravesteijn krijgen het opleidingsteam onder hun hoede. Ex-topspeelster Daisy Hage blijft belast met de specialistentraining en Eric van Meerkerk en Ken van Hasselt verzorgen de keeperstrainingen.

Quintus nam eind vorig seizoen afscheid van Nick Schot, Timo Blom, Marnix Roos (voorlopig), Max van Zijderveld, Sem Ekering en Jari Boer.

Naast de versterkingen wordt een groot deel van het talentrijke jeugdteam (A en B) door coach Saponjic doorgeschoven naar de hoofdmacht.

De Westlandse ploeg begint 5 augustus met de eerste training in de voorbereiding en na een serie oefenwedstrijden en trainingskampen start de competitie in de eredivisie op 7 september.

AD SPORT/PETER LOTMAN  

X