QUINTUS VERLIEST EERSTE SLAG TEGEN GEDISCIPLINEERD VENLO

COACH ZWINKELS: ‘ALLES MOET BETER, MAAR NIETS IS ONMOGELIJK’

Het zal voor de vrouwen van Quintus nog een hele klus worden om de titel van de alternatieve competitie in de eredivisie te bemachtigen. Het team van coach René Zwinkels verloor zaterdag de thuiswedstrijd met 24-28 (rust 13-17) en op die overwinning van Handbal Venlo viel niets af te dingen. Zwinkels: ,,Ik ben zwaar teleurgesteld, maar de nederlaag is terecht.”

De partij ontwikkelde zich in de openingsfase in een hoog tempo. Na acht minuten was het al 7-6 met van beide kanten goed, agressief en zeer doeltreffend spel. In eerste instantie kreeg de verdediging van de thuisploeg te weinig grip op het vlotte combinatiespel van de Limburgse formatie.

Zwinkels: ,,Wij gingen te geforceerd spelen en werden slordig met het passen van de bal. Venlo kreeg hierdoor meer balbezit en wij waren te vaak te laat terug om de hoeken uit te dekken. Dat kostte ons acht doelpunten. De tweede helft ging het bij ons beter in de dekking, maar we hadden toch geen goed antwoord in onze aanval op hun defensieve verdediging.”

VERKEERD BLOK

Celine Michielsen had de pech dat ze aan de cirkel regelmatig werd afgefloten voor een verkeerde sper en het vasthouden van speelsters. Daardoor kon ze nauwelijks vrijkomen. Jill Strik was in de eerste helft uitstekend op dreef, maar kreeg vervolgens te weinig ruimte om haar klasse verder te laten zien. Anouk Zwinkels, al zo vaak de topschutter van de Heulse ploeg, kwam dit keer niet goed uit met haar schoten. Ook Lois Strik werd herhaaldelijk uitgeblokt en Angelique van Duijvenbode liep zich te veel vast in de vijandelijke dekking.

Alieke van Maurik kende een prima invalbeurt met twee snelle doelpunten en had daarna pech met schoten op de lat. Esther de Vos had in het eerste half uur, mede door de weifelende verdediging voor haar, weinig zicht op de Limburgse schoten. De tweede helft ging dat beduidend beter.

TERECHT GEWONNEN

Coach Zwinkels realistisch: ,,Natuurlijk zijn wij teleurgesteld. Maar Venlo speelde goed en vooral gedisciplineerd en was zuiver met het afronden. Zij hebben terecht gewonnen, vooral ook omdat wij te weinig afdwongen. Wij zullen volgende week in zijn totaliteit veel beter voor de dag moeten komen. Dan hebben we nog een kans, want niets is onmogelijk. Dat is al eerder gebleken.”

Doelpunten Quintus: Celine Michielsen (5), Anouk Zwinkels (5), Lois Strik (3), Lexie Louwerens (3), Amber Verbraeken (2), Alieke van Maurik (2), Jill Strik (2), Angelique van Duijvenbode, en Jill van der Zeijden.