Quintus toont weer de ouderwetse teamspirit

Quintus heeft de sterke reeks van de laatste weken met succes voortgezet. In eigen huis versloeg het team van coach Ruben Schelbert met 38-27 het Opleidingsteam van Volendam. Het spelverloop werd gekenmerkt door dan weer fraaie aanvalscombinaties en vervolgens rommelige fases. Rick van Ravesteijn was met 13 doelpunten opnieuw de meest scorende speler.

ZEGEREEKS VOORTGEZET MET DERTIEN TREFFERS VAN RICK VAN RAVESTEIJN

Van Ravesteijn is een merkwaardig fenomeen. Hij mag dan niet direct ogen als een topsporter, maar menig tegenstander vergist zich toch in hem. Hij is aan de cirkel nauwelijks af te stoppen met zijn kracht, wendbaarheid en trefzekerheid. Elke bal die bij hem in de buurt komt, verovert hij en slaagt er dan in om wegdraaiend en vallend slim te scoren. Een stuitje, een lobje, snoeihard in de bovenhoek, de variatie is eveneens knap. Hij heeft daarbij het voordeel, dat zijn ploeggenoten Jordan Beukman, Timo Blom, Jordi van Erp en Marc de Vreede hem inmiddels blindelings kunnen aanspelen.

Het is niet allemaal hosanna met Van Ravesteijn. Hij is een ‘prater’, af en toe een mopperkont en als iets hem niet zint, dan laat hij duidelijk weten hoe hij erover denkt. Is dat erg? Nee, eigenlijk niet, want hij is een aardige gozer, maar sommige spelers kunnen er wel van slag door raken.

Zaterdag haalde coach Schelbert zijn topscorer in de tweede helft naar de wisselbank, toen hij iets te nadrukkelijk aan een medespeler liet merken dat hij het niet goed deed. Even afkoelen en tien minuten later weer vrolijk het veld in én…, gewoon doorgaan met naar hartenlust scoren. Ook dát is Rick van Ravesteijn, die voor Quintus toch van onschatbare waarde is en altijd levert.

VEEL STEUN

Dat bleek ook tegen Volendam weer, waarbij hij veel steun kreeg van de andere uitblinkers Jordan Beukman (verwoestende sprongschoten), Timo Blom (ook verdedigend sterk!), Christiano Olivacce (mooie passeertechniek), Jordi van Erp (slimme speler met inzicht) en de doelmannen Ofke Teekens (eerst helft) en Cas van der Harst (na de rust), die allebei een serie knappe reddingen verrichtten waaronder twee strafworpen.

Opvallend was verder Mohamed Ahmed Ghadia, die plotseling bij Quintus is opgedoken en zijn debuut bekroonde met een fraai doelpunt vanuit de rechterhoek. Ook jeugdspeler Jorg van Endschot kreeg speeltijd, maar was wat minder gelukkig met zijn acties, waaronder een onnodige tijdstraf. Maar talent heeft hij zeker!

Troy Oranje, René de Bakker en Max van Zijderveld waren, zoals vanouds, stabiel vanaf de beide hoeken. De vondst om Oranje in de dekking op positie twee te posteren, mag ook na vorige week als geslaagd worden beschouwd. Hij heeft de ‘body’ om stevig aan te pakken.

VEEL POWER

Het scoreverloop gaf al snel aan, dat Quintus niet in de problemen zou komen. Na een kwartier 12-8, bij de rust 20-14, halverwege de tweede helft 31-21 om uiteindelijk met 38-27 te finishen. Waarbij gezegd moet worden dat Volendam, gecoacht door de befaamde Serge Ter Horst, bepaald geen slecht handbal speelde. De opbouwers toonden heel veel power en hadden de vaardigheid om regelmatig door de Heulse verdediging te breken. Ook de wil om te knokken, ingegeven door Ter Horst die zelf ook altijd zo speelde, was volop aanwezig.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (***): Het krachtsverschil was te groot en er werden te veel fouten gemaakt aan beide kanten om er een echt spektakel van te maken. Er waren fraaie doelpunten bij en ook de werklust was groot. Dat maakte veel goed.

Scheidsrechters (***): Henri van Boxtel en Jan-Willem van Otterdijk floten een prima wedstrijd. Wat vooral te prijzen viel, was dat zij de voordeelregel uitstekend hanteerden. Niet meteen fluiten bij een overtreding, maar lekker laten doorspelen. Omdat zij de wedstrijd goed aanvoelden, bleef het tempo hoog en golfde het spel heen en weer.

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (13), Timo Blom (5), Jordan Beukman (4), Jordi van Erp (4), Marc de Vreede (3), René de Bakker (3), Troy Oranje (2), Max van Zijderveld (2), Christiano Olivacce (1) en Mohamed Ahmed Ghadia (1).

Doelpunten Volendam: Dave de Waal (6), Lucas Veerman (4), Wessel Blokzijl (3), Marc Kok (3), Pieter van der Velden (3), Brett Koning (3), Sil van Eijk (2), Mike Visser (1), Lars van den Broek (1) en Roy Loch (1).

AD SPORT / Peter Lotman –

X