Quintus profiteert niet van misstap BFC

In de eredivisie bij de mannen blijft het in de top ongekend spannend. Quintus verspeelde een punt bij E&O, Houten won nipt van PSV en Hellas troefde met één doelpunt verschil BFC af. Met als gevolg, dat de top-4 dicht op elkaar blijft staan met straks een spetterende ontknoping.

Quintus

Op basis van vijftig minuten van de partij tegen E&O mocht Quintus het 35-35 gelijkspel als een verloren punt beschouwen. Maar afgaande op de spectaculaire slotfase moest het de handen dichtknijpen met de puntendeling. Een voorsprong van steeds vier, vijf doelpunten werd helemaal weggegeven. Luttele seconden voor het einde scoorde Rick van Ravesteijn uit een onoverzichtelijke situatie alsnog de Westlandse gelijkmaker.

Uitblinker Marc de Vreede (totaal elf doelpunten) had wel een verklaring voor de terugval in de tweede helft. ,,Wij maakten veel doelpunten, omdat we steeds een hoog tempo speelden. Ook uit onze snelle middenuit maakten we veel makkelijke doelpunten. In de tweede half hebben we dat nagelaten. We hadden na de rust bij een voorsprong van vijf doelpunten de wedstrijd ‘dood’ moeten maken. Maar dat lukte niet, omdat we er door het slechte verdedigen ook te veel tegen kregen.”

In het laatste kwartier maakte Quintus het zichzelf erg moeilijk met verkeerde keuzes en een te laag tempo. Daarmee hielp het E&O in het zadel. De Vreede: ,,Dat had nooit mogen gebeuren, omdat wij 55 minuten lang de betere partij zijn. De laatste twintig seconden waren heel vreemd met over en weer balverlies, onderscheppingen, verkeerd afspelen en dan komen we zelfs op een doelpunt achterstand. Gelukkig maakt Rick nog de gelijkmaker een seconde voor tijd. Maar als je 35 doelpunten maakt en toch gelijkspeelt, kun je alleen maar de hand in eigen boezem steken.”

Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (13), Marc de Vreede (11), Jordan Beukman (3), Timo Blom (3), René de Bakker (3), Jordi van Erp (1) en Ques Canninga (1).