Quintus met goed gevoel naar Malaga voor Europees duel

QUINTUS MET GOED GEVOEL NAAR MALAGA VOOR EUROPEES DUEL

COMPETITIEWEDSTRIJD TEGEN KWIEK RAALTE SCHADEVRIJ AFGEWERKT

Vooraf maakte men zich bij Quintus toch wel een tikje zorgen over de wedstrijd tegen Kwiek.  In het verleden vormde de ploeg uit Raalte meer dan eens een lastig obstakel voor de Heulse formatie. Dat bleek ook dit keer weer voor driekwart van het duel. Op het moment echter dat Quintus het gaspedaal intrapte, kwam er toch nog een royale 31-20 overwinning op het scorebord.

Daar zag het een groot deel van de partij niet naar uit. Quintus-coach Fred Michielsen hield een aantal basisspeelsters op de bank, mede vanwege het drukke Europa Cup programma. Ook de ervaren Celine Michielsen ontbrak vanwege lichte knieproblemen. ,,Even wat rust houden, maar zaterdag in Malaga speel ik weer, hoor”, stelde de zo belangrijke cirkelloopster de fans gerust.

Bovendien is Kwiek een tegenstander die Quintus niet lekker ligt. De Westlandse ploeg heeft vaak moeite met ploegen die het fysieke spel niet schuwen. En dat is wat de bezoeksters uit Raalte dus deden: er bovenop zitten en proberen het frivole spel van Quintus te ontregelen. Dat lukte een groot deel van de wedstrijd, al bleek in het laatste kwartier dat Kwiek er conditioneel door alle krachtsinspanningen flink doorheen zat.

BLESSURES

,,Niet zo vreemd”, verklaarde trainer/coach Lars Hoogeveen. ,, Wij missen nogal wat speelsters door blessures en sommigen zijn juist net terug van een blessure. Bovendien hebben wij niet zo’n ruime wisselbank, dus dan kun je dat geen zestig minuten volhouden. Daarom ben ik ook niet boos of ontevreden over het resultaat. Ze hebben ervoor geknokt, maar het was tegen dit Quintus niet genoeg.”

De voormalig topspeler van Hurry-Up moest het destijds zelf ook hebben van een enorme inzet.  Dat verwacht hij óók van zijn discipelen. Hij zag zijn team lang in het spoor blijven van de thuisclub. Beide ploegen misten in de eerste helft nogal wat opgelegde kansen en leden veel balverlies. Daardoor oogde de partij rommelig in het eerste half uur. De schamele 11-9 ruststand liet al zien, dat er van weinig hoogstandjes te genieten viel. Na het wisselen kwam Quintus niet echt gemotiveerd de kleedkamer uit. Binnen twee minuten was het 11-11 en dat had niet mogen gebeuren.

JUWEELTJE

Bij 12-12 kwam er ineens wat vuur in het Westlandse spel. Lois Strik, Anouk Zwinkels (net binnen de lijnen, 2x) en Fem Boeters schoten hun team binnen vijf minuten naar 16-12. Vooral de laatste treffer was mede door het subtiel aanspelen van Lexie Louwerens een juweeltje. Die opleving was het sein voor Quintus om nog een extra tandje bij te schakelen. Bij 20-14, door wéér Boeters, Strik en Zwinkels, was het definitief gebeurd met Kwiek.

In die fase was ook eerste keepster Esther de Vos weer tussen de palen gekomen. Zij verving de jeugdige Dian Bruinen, die overigens óók een prima wedstrijd keepte. De Vos stopte een strafworp en vervolgens ook de rebound met een knappe reflex. Het zorgde voor wat reuring onder de toeschouwers. Datzelfde gold daarna voor de perfecte break van De Vos op Lexie Louwerens, die met veel beheersing de bal nog achter de keepster van Kwiek deponeerde.

OPLEVING

Bij 26-16 kende Raalte nog één keer een opleving met vier doelpunten op een rij. Dat mocht Quintus zich aanrekenen, want het verspeelde aanvallend een paar keer knullig de bal. Het deed verder geen afbreuk aan het resultaat, omdat de thuisclub vervolgens weer vijfmaal scoorde en zodoende toch nog een ruime 31-20 overwinning boekte. Een prima resultaat in elk geval om met een goed gevoel schadevrij komend weekend af te reizen naar Malaga voor het vervolg van het Europa Cup avontuur.

WEDSTRIJDRAPPORT:

Amusementswaarde (***) : Er ging te veel mis aan beide kanten om van een sprankelende vertoning te kunnen genieten. Mooie acties en doelpunten werden te vaak afgewisseld met slordige momenten. Daardoor kwam de partij nooit echt goed op gang.

Scheidsrechters (***) : Het jonge koppel Roos van Beek/Carlijn Kleinpenning floten een goede wedstrijd. Het was niet foutloos, maar dat kan ook niet als je pas 20/21 jaar bent. Ook scheidsrechter zijn, is een ervaringsvak. Maar de beide dames beschikken over veel potentie. Ze zien veel, hebben een prettige uitstraling naar spelers en coaches en laten merken dat ze serieus met hun vak bezig zijn. Met goede begeleiding en waardevolle adviezen kunnen zij uitgroeien tot eindelijk weer een topkoppel bij de vrouwen.

Beste speelsters: Bij Kwiek vielen de zussen Jessica en Tessa Hilbrands op. Veel drive en makkelijk schietend. Bij Quintus was Lisanne Kruijswijk zoals altijd weer lekker fel in haar acties. Esther de Vos keepte uitstekend en Lois Strik knalde een paar keer fraai in de kruising.

Doelpunten Quintus: Fem Boeters (6), Anouk Zwinkels (6), Lisanne Kruijswijk (5), Lois Strik (5), Amber Verbraeken (2), Lexie Louwerens (2), Jill van der Zeijden (2), Tess van der Knaap (2) en Angelique van Duijvenbode.

Doelpunten Kwiek : Jessica Hilbrands (6), Tessa Hilbrands (3), Floor Liefers (3), Lisa Bosch (2), Marit Winkels (2), Nel Veldhuis (2), Floor Tutert en Lynn Holtman.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X