QUINTUS MAG HOPEN OP VOORTZETTING VERBLIJF BENE-LEAGUE

Het is niet uitgesloten, dat de mannen van Quintus volgend seizoen tóch uitkomen in de BENE-League. Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft Hurry-Up, de concurrent in de strijd tegen degradatie, vier strafpunten in mindering gebracht. Daardoor stijgt Quintus naar de veilige vijfde plaats in de NL League.

De Westlanders stonden met nul punten onderaan en de Drentse club met drie punten een plaats hoger. Die rollen zijn door de beslissing van het NHV nu omgekeerd met nog drie wedstrijden te gaan. Hurry-Up voldeed op een aantal onderdelen niet aan de licentievoorwaarden.

De vraag is of Quintus wel zo blij is met de die nieuw geboden kans.

Henri Reijgersberg, de technisch adviseur van de Heulse club, is daar duidelijk over.

,,Zeker wel. Het is een mooie kans om volgend seizoen tegen Tachos, dat gaat promoveren, te spelen in de BENE-League. Wij hebben de zaken de laatste jaren flink geprofessionaliseerd en kunnen op deze manier doorbouwen. Hopelijk kunnen we óók door samenwerking met de clubs uit deze regio perspectief bieden voor een langdurig verblijf op het hoogste niveau. Wij zien het als een prachtige kans, die we zeker zullen benutten.”

EEN CADEAUTJE MOET JE UITPAKKEN

Ook Marc de Vreede, één van de sterkhouders die heeft laten weten een jaar door te gaan, is positief als het zover mocht komen.

,,Dat zou wat zijn. Ik had me er al mee verzoend, dat ik volgend jaar afscheid zou nemen in de eredivisie. Maar dit ga ik dan zeker meemaken. Wij hebben genoeg ervaring opgebouwd om in de BENE-League de strijd aan te gaan met Tachos. De duels in die grensoverschrijdende competitie zijn altijd geweldig, al hebben we veel verloren.”

Cirkelloper Rick van Ravesteijn, die ook heeft verlengd bij Quintus: ,,Een cadeautje dat in de schoot wordt geworpen, moet je altijd uitpakken. Als team jezelf meten met de beste clubs is het mooiste. Bovendien worden we dan geen laatste, omdat wij winnen van Tachos”, bluft hij op zijn Haags.

Saillant detail is, dat uitgerekend de laatste wedstrijd op 4 juni tegen Hurry-up in Kwintsheul wordt gespeeld.  

AD SPORT/PETER LOTMAN

X