QUINTUS (M) BLIJFT IN DE RACE VOOR DE TITEL

Door de 26-34 overwinning bij het Opleidingsteam Volendam blijven de mannen van Quintus in de race voor de titel in de eredivisie. Ook koploper Houten won, verrassend ruim, bij Arnhem, dus het verschil blijft nog steeds drie punten. De Utrechtenaren komen nog naar Kwintsheul en moeten ook nog naar BFC. Op die partijen is alle hoop van de Westlanders gevestigd.

Coach Ruben Schelbert was redelijk tevreden: ,,We hebben geen problemen gekend, maar het was ook niet onze beste wedstrijd. Het was lastig het ritme te hervinden na twee weken rust. De verdediging was stabiel en de keepers goed. We konden verder alle spelers minuten laten verzamelen. In aanvallend opzicht waren er goede fasen, maar vervolgens ook weer periodes met fouten en missers. Wél twee belangrijke punten binnengehaald.”

Quintus, met de opnieuw uitblinkende, Timo Blom stond na tien minuten al op 2-6 en bouwde die voorsprong via 7-13 uit naar de 12-17 ruststand. In het tweede half uur liep die marge op via 16-24 en 22-30 naar de probleemloze 26-34 eindstand.

Doelpunten: Timo Blom (10), Marc de Vreede (6), René de Bakker (6), Rick van Ravesteijn (6), Jordan Beukman (3), Max van Zijderveld (2) en Jordi van Erp (1).

QUINTUS (VROUWEN)

De vrouwen van Quintus moeten na twee nederlagen afhaken voor de strijd om de prijzen in de kampioenspoule. Na het verlies tegen VOC was ook SEW in Kwintsheul met 27-29 te sterk. Al snel kreeg de thuisclub een domper te incasseren, omdat eerste keepster Bianca Schanssema met een gekneusde vinger naar de kant moest. Zij werd echter uitstekend vervangen door Lois van Ruijven.

De snelle partij ging tot diep in de tweede helft gelijk op: 9-9, 15-16 (rust), 24-24 en 27-27 drie minuten voor het einde. Op dat moment wilde Quintus te veel forceren en schoten de opbouwers te gehaast en te onzorgvuldig. Dat was voor SEW het sein om door te drukken met nog twee snelle doelpunten.

Judith van der Helm (7x raak) en Jill van der Zeijden (5) waren de beste schutters bij Quintus; Lyn Hoffman (8) was op schot bij SEW.