Quintus leeft zich uit in de Eredivisie

De Westlanders konden zich afgelopen zaterdag naar hartenlust uitleven. Met René de Bakker (tien keer raak) als topscorer maakte de thuisclub er een doelpuntenfestijn van dat pas stopte bij 41-30. Het hoge aantal tegendoelpunten was nog wel een minpuntje, maar daar had assistent-coach Bart de Koning wel een verklaring voor.

,,We speelden met een open dekking om die verdedigingsvariant een beetje te finetunen, zodat  we die ook straks tegen de topteams kunnen aanwenden. Dat ging soms goed en af en toe ook wat minder. Daardoor kregen we meer doelpunten tegen dan nodig was.”

De aanval liep in eerste instantie soepel en vlot. ,,Maar als die even stokte”, verklaarde De Koning, ,,liepen we veel te gemakkelijk tegen tegendoelpunten aan. Zo ging het in de eerste helft van zeven voor terug naar drie voor en dan weer in de laatste vijfminuten van de eerste helft van vier voor naar tien in ons voordeel.”

Een wisselend beeld, dat zich ook in de tweede helft voortzette. Quintus liep vlot uit naar een marge van twaalf doelpunten. Maar na een paar missers komt PSV weer terug tot vijf doelpunten. De Koning: ,,Daarna pakten we het nogmaals goed op en scoren makkelijk tot de eindstand. PSV is een goed handballende ploeg en dat maakte de wedstrijd toch nog leuk. Voor ons was het goed om in verschillende samenstellingen te kunnen spelen.”

Doelpunten Quintus:  René de Bakker (10), Jordan Beukman (8), Rick van Ravesteijn (7), Christiano Olivacce (4), Timo Blom (3), Max van Zijderveld (3), Troy Oranje (2), Jordi van Erp (2) en Mohamed Ahmed Ghadia (2).