QUINTUS LEEFT ZICH AANVALLEND UIT

In de eredivisie wonnen de handbalsters van Quintus overtuigend met 44-26 van het lager geklasseerde DSVD. Bij de rust (20-10) was het eigenlijk al geen wedstrijd meer. Patrick Jordaan verving de zieke Fred Michielsen als hoofdcoach. Hij complimenteerde zijn speelsters vooral voor het feit dat zij tot het einde er met zijn allen voor bleven gaan.

Jordaan over zijn eerste optreden als hoofdcoach: ,,Het was een enorm leuke en leerzame ervaring.”

In het begin verliep het nog wat stroef bij de thuisclub. Jordaan daarover: ,,De eerste tien minuten hebben de meiden zichzelf tekort gedaan door in de aanval niet de juiste ruimtes te zoeken. En in de verdediging niet scherp genoeg te zijn in de duels. Ze sloten onvoldoende om de cirkel heen en hadden te weinig afvallende ballen.”

De laatste drie kwartier was volgend Jordan een totaal andere wedstrijd. ,,De eerder genoemde punten werden nu wél met overtuiging uitgevoerd. Ze kwamen op stoom en benutten hun individuele kwaliteiten veel beter.”

Een kritisch puntje had hij ook nog: ,,Als we scherper waren geweest op doelpunten vanuit de afvallend ballen, rebounds en schoten vanaf de achterlijn hadden we minimaal vijfdoelpunten minder tegen gekregen. Daar komt de focus in de dekking op te liggen de komende weken.”

VEEL TEGENDOELPUNTEN

Ook Esther de Vos, die een goede partij keepte, vond de tegendoelpunten wel wat veel. ,,Maar aanvallend hebben we het netjes gedaan. In de dekking hadden we veel moeite met de cirkel van DSVD. De vorige keer konden we veel snelle tegenaanvallen spelen en dat lukte nu helaas veel minder, omdat DSVD steeds vrij snel terug was. Maar we kunnen verder wel tevreden zijn.”

Doelpunten Quintus: Anouk Zwinkels (9), Amber Verbraeken (8), Lisanne Kruijswijk (8), Jill Strik (4), Alieke van Maurik (3), Lexie Louwerens (3), Mirthe de Jong (3), Celine Michielsen (2), Fem Boeters (2) en Jill van der Zeijden (2).

De wedstrijd in de BENE-League tussen Hurry-Up en Quintus werd afgelast, evenals de Haagse derby WHC/Hercules-EHC en Hellas tegen Arnhem.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X