Quintus-jeugd succesvol bij Stammes-cup 2022

Na een onderbreking van 3 jaar door corona, kon Handbalvereniging Greenpark/Aalsmeer dit Paasweekend weer hun grote jeugdtoernooi organiseren in herinnering van hun hun jeugdtrainer Jac Stammes (vergelijkbare icoon als Wim de Bakker). Het was al weer de 21-ste editie. 

Er is gespeeld op 13 velden in sporthallen in Aalsmeer en omgeving. Op zaterdag waren de poulewedstrijden, waar teams zich konden plaatsen voor de finale poules. Traditioneel speelden de bovenste twee teams uit de finalepoule op zondagavond in de Bloemhof nogmaals tegen elkaar in een fantastische entourage (met een laser- en muziekshow). Onze herenjeugdteams hadden dit weekend een Spaanse club op bezoek speelden zaterdag en zondag een trial samen met Hasselt. Er was daarom in Aalsmeer slechts 1 herenjeugdteam aanwezig. De dames A-jeugd verloren zaterdagmorgen in hun poule van VOC (latere toernooiwinnaar) en misten zo de kans op de finalepoule zondag. 

Onze andere jeudteams wisten zondag de finale wel te halen en (soms) na veel spanning te winnen, zie Jac Stammes Cup 2022 – Finalewedstrijden – YouTube. Bij de dames B waren na een thriller tegen zelfs SEW strafworpen nodig voor een beslissing, na een 11-11 tussenstand. Ook de poulewedstrijd was al gelijk geëindigd. Na eerdere finales in Beek en Raalte verloren te hebben van SEW, voelde deze overwinning als een revanche. Helaas moest Tara de Raaf, de wedstrijd geblesseerd verlaten. 

De gemengde D versloegen in de finale de meisjes van Kwiek. De meisjes van de DC versloegen knap thuisclub Green Park/Aalsmeer. Nieuw fenomeen, deze editie was de verkiezing van de Most Valuable Player (MV) in de finale. Zij kregen een waardebon. Bij de GD werd Jesper Peters uitverkoren en bij de DC Roos van Minnen. Bij de DB ging de onderscheiding naar een speelster van SEW. 

De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Aalsmeer. Na de prijsuitreiking heeft de jeugd traditioneel feest gevierd op de vloer. 

NK-jeugd 

Dit seizoen wordt er ook na een onderbreking van 2 jaar weer een NK zaal georganiseerd en wel in het weekend na Hemelvaart (29 en 30 mei) in het Brabantse Boekel. Hier zullen een aantal deelnemende teams van de Stammescup elkaar weer gaan ontmoeten. Onze DC en DB zijn hier inmiddels voor geplaatst.

X