Quintus jeugd imponeert in Duitsland

Op het beste toernooi van Duitsland dat dit jaar voor de 30ste keer werd georganiseerd schreven de Quintus meiden geschiedenis. Zowel de A- als B junioren stuntten met het behalen van de finale in het toernooi om de Sauerland Cup waarin Nederland nog nooit was vertegenwoordigd.

Het toernooi voor A- en B junioren kende een deelnemersveld van liefst 85 teams die in de poulefase over 8 sporthallen werden verdeeld. Op de eerste dag waar zowel A als B was ingedeeld in de ochtend, begon de eerste wedstrijd 08.30u!!, dus 06.30u aan het ontbijt. Beide teams plaatsten zich voor de volgende ronde op zondag na pittige wedstrijden tegen vooral fysieke tegenstanders. De A lukte het zelfs ongeslagen te blijven met 3 winstpartijen en een gelijk spel. Op zondag weer om half negen aan de bak, nu werd het zwaarder en kwamen de ploegen uit de jeugdbundesliga in de tussenronde waar je bij de A eerste of tweede moest worden erbij en bij de B eerste om je te plaatsen voor de halve finale. Het lukte beide ploegen en eigenlijk toen was het toernooi al geslaagd.

Meiden B bij prijsuitreiking

Maar… de Quintus-chickies gaven nog een keer gas en bereikten beide de finale na zinderend spannende wedstrijden.
Nu met z’n allen op naar de uitpuilende stadssporthal waar voor, volgens de commentator van de live op TV uitgezonden finales, 1000 toeschouwers aanwezig waren. De opening was voor de B die tegen Bundesligaploeg Thuringer HC na een spannende en enerverende partij totaal onverwacht de titel in de wacht sleepte. Totale euforie, springende speelsters en uit hun bol gaande ouders, vervoerders en alles wie een groen-wit hart heeft.

Meiden A bij prijsuitreiking

Daarna de A tegen 3-voudig winnaar, Bundesligaploeg Bad Schwartau onderleiding topcoach Olaf Schimpf. Even kon het jonge A-team aanklampen maar de Duitsers waren gewoon te sterk al had de uitslag dragelijker kunnen. Teleurgesteld maar met opgeheven hoofd kon de tweede prijs worden opgehaald.


Een fantastische ervaring voor alle Quintus deelnemers die ook nog eens bedolven werden onder de complimenten, zelfs de TV commentator sprak de nu al memorabele woorden voor een Duitser: ”zwei Hollandische Teams im finale Spielen bei die Madchen, wer hat dass gedacht”.
Zondagavond rond 8 uur begon de terugreis, veel speelsters zullen er niet veel van hebben meegekregen, nagenietend van 2 onvergetelijke dagen waren ze al in dromenland.


Rest mij alle transporteurs, supporters en natuurlijk de Duitse toernooi-organisatie te bedanken namens Justin, Lotte, Barbara, Theo, Richard en Menno.

Finales en prijsuitreiking terugkijken: https://sportdeutschland.tv/handball/re-live-z-point-sauerland-cup-2020-finalspiele

#saurlandcup #menden #deutschlandsbestesjugendturnier

X