Quintus Heren 1 – Dyamico

De Westlandse formatie van coach Ruben Schelbert blijft zich mengen in de strijd om de titel in de eredivisie. Tegen Dynamico boekte Quintus een 32-23 overwinning zonder ook maar een moment in de problemen te komen.

Schelbert: ,,De wedstrijd was best intensief van beide kanten. Bij de rust hadden wij met 16-9 al een voorsprong van zeven doelpunten en dat gaf de nodige rust in het spel. Daardoor kon ik de tweede helft iedereen laten spelen. Als team is er goed gestreden. Verdedigend stonden we het grootste deel van de wedstrijd heel goed. Ook aanvallend was de afronding goed, al werden er toch nog wat open kansen gemist. Als totaal een degelijke overwinning.”

Marc de Vreede, met zes doelpunten topscorer, kreeg veel speeltijd en had ook een tevreden gevoel: ,,We hebben de eerste helft de 5:1 dekking uitgeprobeerd en maar acht doelpunten tegen gekregen. Dat was dus heel netjes en hoopvol voor de rest van het seizoen. Met het oog op het doelsaldo hadden we meer moeten scoren. De aanvallen werden goed uitgespeeld, maar te vaak onbenut gelaten. Dat moet beter. Toen wij het tempo in de tweede helft opschroefden, liepen we makkelijk weg naar een ruimere uitslag.”

Doelpunten Quintus: Marc de Vreede (6), Troy Oranje (5), Timo Blom (5), Jordi van Erp (5), Rick van Ravesteijn (4), Jordan Beukman (4), René de Bakker (1), Sven van Ruijven (1) en Max van Zijderveld (1).

Bij Dynamico was Frank Loeffen met acht doelpunten de beste schutter.