QUINTUS haalt talent Jordan Beukman op bij Volendam

Quintus heeft zich opnieuw kunnen versterken op de transfermarkt. Van BENE-Leagueclub Volendam komt de 20-jarige Jordan Beukman naar Kwintsheul. De in Rotterdam geboren opbouwspeler is atletisch, heeft een sterk schot en heeft oog voor zijn vrijstaande medespelers.

Beukman begon in 2015 met handballen in de C-jeugd van DWS Schiedam, waar hij drie jaar speelde. In 2018 werd hij als jeugdtalent aangetrokken door Volendam en kwam daar uit in de A-jeugd, het Opleidingsteam en regelmatig in de hoofdmacht.  

De nieuweling bij Quintus: ,,Ik studeer op dit moment nog fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, maar hopelijk volgend jaar aan de Hogeschool in Rotterdam. De combinatie van spelen in de BENE-League en dichterbij mijn familie zijn, zorgden ervoor dat ik deze stap naar Quintus wilde maken. Mijn studie is op deze manier ook goed met het handballen te combineren.”

EXPLOSIVITEIT

De atletische speler staat bekend om zijn explosiviteit, zijn gevaarlijke schot en de passeeracties 1 tegen 1. Ook heeft hij het inzicht om vrijstaande ploeggenoten aan te spelen. Beukman komt niet als vreemde binnen bij Quintus.

,,Ik ken al wat jongens van Oranje U19 en spelers van mijn oude ploeg DWS, die nu bij Quintus handballen. Ook ken ik de trainer, Geert Hinskens, goed met wie ik nog heb samengespeeld.”

Het Managementteam van Quintus regelt inmiddels huisvesting voor de nieuwe spelers.

ATLETISCH

Het technisch duo Hinskens/Van Lier kan de aanwinst goed gebruiken in het team dat komend seizoen opnieuw uitkomt in de BENE-League.

Coach Hinskens tevreden: ,,Jordan is aanvallend inzetbaar op de linkeropbouw en in de dekking in het middenblok of op 2. Hij is een krachtige, atletische speler met een prima passeertechniek. In de aanval voegt hij bovendien snelheid toe aan het spel en is verdedigend een sterke schakel. Met zijn ervaring bij Volendam voegt hij zeker extra’s toe aan onze ploeg.”

TEAM IN TACT

Onlangs trok Quintus al Jordi van Erp van Dynamico aan en keerde routinier Karim Tamim terug bij de Heulse club. Yannick Boers kwam terug op zijn besluit te stoppen en ook Troy Oranje en Marc de Vreede blijven komend seizoen actief bij Quintus in de BENE-League.

AD SPORT/PETER LOTMAN

X