Quintus gaat sporthal flink verduurzamen: ‘Groenste accommodatie in regio’

Handbalvereniging Quintus heeft plannen om de eigen Eekhouthal te verduurzamen. Op die manier moeten de stijgende energiekosten aanzienlijk worden beperkt.

“Er komt een nieuwe vloer met verwarming erin. En we gaan de hele sporthal isoleren”, vertelt voorzitter Eric van Steekelenburg, die aangeeft dat er ook een krachthonk op het complex komt. “We gaan flink investeren, want wij willen door blijven ontwikkelen. En wij willen de groenste accommodatie uit deze regio blijven.”

Verduurzamen is nodig. Ook bij Quintus zijn de energiekosten de afgelopen jaren gestegen. “Wij willen de energienota beheersbaar blijven houden door zoveel mogelijk te investeren in isolatie en in slimme oplossingen voor de energie.”

Financiering

Verduurzamen kost uiteraard geld. Hoe gaat de club dit financieren? “Gelukkig is de overheid ons van dienst, in de zin dat die ook ziet dat ze daar subsidies voor beschikbaar stellen”, legt Van Steekelenburg uit. “Daarnaast moeten we nog een obligatielening bij onze leden of andere ge├»nteresseerden gaan ophalen. Daarnaast gaan er andere evenementen georganiseerd worden, zoals een Culidiner, een spinningmarathon en een feestavond.”

Luister het gehele interview met voorzitter Eric van Steekelenburg op de website van de WOS.

Bron: wos.nl

X