Quintus gaat samenwerking aan met Athlete Works

Athlete Works is een stichting opgericht door een oud topsporter welke na zijn professionele carrière na ging denken wat te doen met zijn ervaringen en het leven na topsport.

Vele topsporters vallen in een zwart gat na hun carrière omdat deze nu eenmaal in teken staat van trainen en wedstrijden. Ondertussen uitgegroeid naar een stichting met meerdere medewerkers in verschillende disciplines en samenwerkingen met ere en 1e divisie teams actief in diverse takken van sport. Quintus is eerste in hun portefeuille op het gebied van handbal.

Bestuur STQ wilde kijken of hun denkwijze kon aansluiten bij ons denken voor het optimaal benutten van de talenten en begeleiden hierin. Verschil in het verhaal zat in het begin dat Athlete Works vooral uitging van een maatschappelijke of studie carrière na de topsport en wij meer tijdens de topsport zaten te denken.

Onze speelsters en spelers zijn vooral jong en nog bezig met hun studie of aan het begin van een maatschappelijke carrière naast de topsport. Afgelopen jaar is er een presentatie geweest voor dames en heren selectie topsport en zijn hun ervaringen vanuit het verleden gedeeld en een enquête gehouden onder de aanwezigen.

Met deze resultaten zijn er bij sommige speelsters en spelers vervolggesprekken geweest en zijn nu alle resultaten geëvalueerd. Er is behoefte bij een aantal in begeleiding van hun schoolkeuzes en of baan keuzes.Voor ons al een positief resultaat daar we mogelijk onze talenten kunnen helpen buiten de sport om zodat ze een kopzorg minder hebben buiten het vele sporten.

Voor Athlete Works nieuwe voeding aan hun denkwijze dat hun ervaring niet alleen werkt voor na hun leven als topsporter. Athlete Works hebben we nu verzocht om traject met speelsters en spelers verder in te gaan en ze te begeleiden waar mogelijk bij hun keuzes.

Dit wil zeggen gesprekken aan gaan met scholen welke gekozen wordt door speelster en of speler zodat er ruimte blijft voor het beoefenen van topsport en bedrijven zoeken welke aansluiten bij de baan keuze zodat ook hier topsport mogelijk kan blijven.

Zijn er bedrijven welke behoefte hebben aan topsporters en ze de ruimte willen geven om hun sport ernaast te kunnen beoefenen, kan er contact worden opgenomen met STQ.

Topsporters hebben n.l. een paar kwaliteiten welke vele bedrijven zoeken. Ambitie en motivatie!

X