Quintus DS2 wint van DSS

De ploeg uit Kwintsheul was gewaarschuwd, de voorgaande wedstrijd werd pas in de dying seconds van de wedstrijd gewonnen. DSS heeft een stabiele ploeg met een aantal speelsters met veel ervaring. Vooraf was het wel duidelijk dat dit niet een makkelijke wedstrijd zou worden.

Dat blijkt ook wel aan het begin van de wedstrijd. Quintus 2 heeft moeite om in de wedstrijd te komen, en DSS slaat een klein gaatje. De 2 doelpunten, een maximale voorspong die de ploeg uit Heemskerk neemt, blijft lang op het scorebord staan. Dan gaat een speelster van DSS ongelukkig onderuit aan de zijkant van het veld, en dat blijkt het verschil te zijn in de wedstrijd. DSS is even de weg kwijt en scoort slechts 1x in de laatste 10 minuten van de eerste helft. Quintus 2 daarentegen draait de gashendel volledig open en loopt langzaam weg bij DSS. Ruststand van 18-13.

Na de rust gaat Quintus2 rustig verder met waar het de eerste helft mee geëindigd is. De dekking staat weer als een huis en DSS heeft veel moeite te score. De ploeg uit Kwintsheul blijft geconcentreerd spelen en laat DSS niet op adem komen. Ballen worden onderschept en de break-out wordt vaak gespeeld. De reserves uit Kwintsheul komen zodoende geen moment meer in gevaar. Einduitslag 37-24.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Van te voren hadden we gedacht dat we het moeilijker zouden hebben. Het uitvallen van een van de speelsters van DSS was denk ik uiteindelijk het breekpunt van de wedstrijd. Al met al weer een goede overwinning.”

Aankomende zondag speelt Quintus 2 een uitwedstrijd, dan staat de wedstrijd tegen ZAP op het programma. De wedstrijd begint om 13:00 uur in sporthal de Zwaluwvlucht in Breezand.