Quintus DS1 wint van SEW DS1

De vrouwen van Quintus wonnen afgetekend met 30-23 van SEW, maar daar zag het in het begin niet naar uit. De Noord-Hollandse opponent kwam op een 4-7 voorsprong, maar de thuisclub knokte zich bij de rust terug tot 12-11 met hard werken en goed verdedigen.   Keepster Lois van Ruijven vervulde daarbij een hoofdrol. De sterk spelende Jara Datthijn zorgde vlak voor het wisselsignaal voor de voorsprong.

Bij 20-20, na een kwartier in de tweede helft, viel er nog geen winnaar aan te wijzen. Quintus bleef echter knap scoren via Esmee Verbeek, Jara Datthijn en Jill van den Berg. Bij SEW stokte juist de productie. Met een fraaie eindsprint bracht het team van coach Rolf Schulte vervolgens de eindstand nog royaal op 30-23.

Doelpunten: Esmee Verbeek (8), Jara Datthijn (7), Jill van den Berg (5), Judith van der Helm (5), Tess van der Knaap (3), Mirthe de Jong (1) en Nina Koers (1).