Quintus DS1 wint van Kwiek Raalte DS1

Quintus speelde een vlotte partij tegen Kwiek Raalte met als verdiend resultaat een 31-25 overwinning. Bij de rust was het al 18-11 voor het team van trainer/coach Rolf Schulte. Judith van der Helm had het naar haar zin en scoorde tien keer.

Bij 5-5 liep Quintus door Esmee Verbeek, Tess van der Knaap, Judith van der Helm en Jill van den Berg naar 9-5 met snelle combinaties en perfecte afronding. Die voorsprong gaf de Heulse ploeg in het eerste half uur niet meer uit handen. De marge werd zelfs door dezelfde schutters én Jara Datthijn via 16-9 uitgebreid naar 18-11 halverwege.

Ook na het wisselen hield Quintus de druk erop, waardoor de opponent uit Raalte niet dichterbij kon komen. Vooral de makkelijk scorende Judith van der Helm was nauwelijks af te stoppen en zorgde steeds voor de ruime voorsprong.

Met vijf doelpunten op een rij haakte Kwiek van 24-17 bij 24-22 toch nog even aan. Van der Helm en Van den Berg maakten vervolgens in de laatste periode het verschil met een serie trefzekere acties: 31-25.

Doelpunten: Judith van der Helm (10), Jara Datthijn (5), Jill van den Berg (4), Tess van der Knaap (3), Mirthe de Jong (3), Nina Koers (2), Phoebe Muller (1), Lynn Zwinkels (1), Esmee Verbeek (1) en keepster Lois van Rijven (1).

X