Quintus Dames 2 pakt punten in Heemskerk

Na de bekerwedstrijd van donderdag 4 november stond zaterdag de moeilijk uitwedstrijd tegen DSS op het programma. De ploeg uit Heemskerk heeft een mooie combinatie tussen ervaring en jeugdig talent en doet elk jaar mee in de middenmoot van de eerste divisie. Een ploeg waar iedereen rekening moet houden, zo ook de reserves van de ploeg uit Kwintsheul.

Beide ploegen begonnen wat onwennig aan de wedstrijd, maar het was wel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De scores vallen en om en om, en geen van beide teams kan afstand nemen. Dat zorgt voor spanning in het veld en op de goed gevulde tribunes in sporthal de Waterakkers. Tegen het einde van de eerste helft is het Quintus 2 dat toch het voortouw lijkt te nemen, ook al is dat maar minimaal. Ruststand 14-15.

Na rust zien we eigenlijk hetzelfde beeld. DSS blijft in de wedstrijd en neemt zelfs een klein voorsprong. Quintus 2 laat het kaas echter niet van haar brood eten en trekt de stand na verloop van tijd weer gelijk. Dan slaat Quintus het beslissende gaatje. De voorsprong voor de ploeg uit het Westland bedraagt maximaal 3 doelpunten.
Het is duidelijk dat DSS zich niet zomaar gewonnen geeft en langzaam komen ze terug in de wedstrijd, maar echt dichterbij lukt niet echt. Met nog 1 minuut op de klok scoort Quintus 2 de 27-29 en lijkt daarmee de wedstrijd te winnen. De 28-29 in de dying seconds maken daarmee niet het verschil.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, daarvoor missen we teveel kansen. Toch moet ik de ploeg een compliment maken, ze zijn blijven vechten tot het einde, en daarmee trekken we de wedstrijd over de streep. We blijven in het spoor van de koplopers, en die krijgen we de komende 2 wedstrijden.”

Zondag 14 november speelt de ploeg uit Kwintsheul thuis tegen PCA/Kwiek2 in de Eekhouthal, Die wedstrijd start om 13:15 uur.