Quintus Dames 2 beloont zichzelf niet

Wedstrijden tegen “nieuwe” tegenstanders zijn verfrissend. MHV speelt dit jaar, het corona jaar niet meegerekend, voor het eerst in de eerste divisie en doet het goed. Ze komen als medekoploper naar Kwintsheul na 2 gewonnen wedstrijden. Quintus 2 staat 9de op de ranglijst na een winst en verliespartij.

De wedstrijd start onrustig, veel technische fouten aan beide kanten zorgen ervoor dat de wedstrijd maar langzaam op gang komt. Beide dekkingen staan goed en het is moeilijk voor beide teams om een gaatje te slaan.
Toch is het MHV dat telkens aan de goede kan t van de score zit. Hoewel het verschil niet groot is (1 a 2 doelpunten) is Quintus 2 telkens veroordeeld om in de achtervolging te gaan. Dat maakt het tot een spannend schouwspel waarbij beide ploegen elkaar tot het uiterste drijven. Ruststand 10-11.

Na de rust zien we eigenlijk eenzelfde beeld, beide ploegen scoren om en om en de stand varieert van 1 a 2 doelpunten in het voordeel van MHV. Toch sluipt Quintus 2 dichterbij en richting het einde van de tweede helft loopt de ploeg uit Kwintsheul 2 doelpunten weg bij de ploeg uit Mill.
De Millse ploeg recht nog een keer de rug en komt toch weer langszij. Dan zorgen 2 gemiste kansen aan Quintus kant voor de nekslag voor de ploeg uit Kwintsheul. MHV neemt een definitieve voorsprong en geeft die niet meer uit handen. Eindstand 21-23

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het is zo jammer dat we onszelf niet belonen met een overwinning. Als je op voorsprong komt met nog 5 minuten te spelen, nadat je jezelf hebt terug geknokt in de wedstrijd, dan mag je dat eigenlijk niet meer weggeven. Het zijn puntjes waar we de komende tijd aan moeten werken.”

Dinsdag 5 oktober speelt Quintus 2 om 20:00 uur een bekerwedstrijd in en tegen Breda, op zaterdag 9 oktober gaat de ploeg uit Kwintsheul naar de buren van Hercules in Den Haag, Die wedstrijd start om 20:35 uur.