Quintus 2 wint Westlandse derby

De vorige derby was een prooi voor VELO, de ploeg uit Wateringen had destijds het beste van het spel en won vrij gemakkelijk in de Eekhouthal. Het was er dus alles aangelegen voor Quintus 2 om dit keer een beter resultaat te boeken. Tevens speelt de ranglijst nog een rol van betekenis. Beide ploegen strijden voor hun positie. Quintus 2 voor de 2de plek en VELO voor mogelijke promotie naar de ere-divisie. In een goed gevulde VELO hal dus alles aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken.

VELO start beter aan de wedstrijd dan de reserves van de ploeg uit Kwintsheul, de ploeg uit Wateringen loopt makkelijk weg en neemt een maximale voorsprong van 5 doelpunten. Een time-out aan de kant van Quintus 2 moet verandering brengen. In eerste instantie lukt dat nog niet helemaal, maar gaandeweg de eerste helft lijkt het lek boven water. VELO scoort in 15 minuten maar vier keer en Quintus 2 scoort er lustig op los. Ruststand 18-18.

De tweede helft beloofd een spannende te worden. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en zowel de dekking als de aanval werken op volle toeren. Het is stuivertje wisselen voor wat betreft de scores, maar geen van beide ploegen is bij machte een gaatje te slaan. Naar mate de wedstrijd vordert, is het Quintus 2 dat de bovenliggende partij lijkt te worden. De ploeg uit Kwintsheul neemt een voorsprong van 4 doelpunten en staat die, ondanks een dubbele mandekking, niet meer af. Einduitslag 33-36.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Wat een spannende pot, in het begin zag het er niet naar uit dat we met de punten naar huis zouden gaan. Compliment aan de ploeg dat ze dit zo hebben omgedraaid. Een verdiende overwinning waarmee we nog steeds zicht houden op de 2de plek op de ranglijst.”

Dinsdag 24 mei speelt de ploeg uit Kwintsheul een uitwedstrijd. Dan staat de wedstrijd tegen Aalsmeer op het programma, de wedstijd begint om 20:30 uur in sporthal de Bloemhof, zondag volgt dan de “return” in de Eekhouthal. Die wedstrijd begint om 13:30 uur.