Quintus 2 wint vrij makkelijk van de Tukkers

De heen wedstrijd tegen De Tukkers werd wel gewonnen, maar makkelijk ging dat niet. Met name de Rechteropbouwster van de ploeg uit Albergen was toen een plaag voor de ploeg uit Kwintsheul.

Quintus 2 start goed maar scoren blijkt in het begin van de wedstrijd voor beide ploegen toch wat lastig. Lang gaat het gelijk op. Toch is het Quintus dat langzaam de wedstrijd naar zich toe trekt. Al snel neemt de ploeg uit het Westland een voorsprong van 3 doelpunten, maar De Tukkers geven zich niet zomaar gewonnen en blijven aanhaken. Toch lijkt na 20 minuten het verzet gebroken en kan Quintus 2 via een aantal break-outs toch weglopen. Ruststand van 16-9.

Na de rust start Quintus 2 furieus, via goed lopenede en snelle aanvallen loopt de ploeg uit het Westland definitief weg bij De Tukkers. Na 18 minuten staat er al een stand van 30-11 op het scorebord en vlucht de coach van De Tukkers in haar 2de time-out van de tweede helft. Quintus 2 gaat op jacht naar het 40ste doelpunt, maar vergeet soms te verdedigen. Daardoor kan De Tukkers in het tweede gedeelte van de 2de helft bijblijven. Einduitslag 40-19.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Prima overwinning, met name in de dekking de tweede helft het spel gespeeld zoals we dat graag spelen. Compliment aan de ploeg dat ze door zijn gegaan en halverwege niet zijn “gestopt” met fel en correct verdedigen.”

Aankomende zondag speelt Quintus 2 weer een thuiswedstrijd, dan staat de wedstrijd tegen DSS op het programma. De wedstrijd begint om 13:20 uur in de Eekhout hal.