QUINTUS 2 WINT IN MILL

Zonder de geblesseerde Maud Onings en de van COVID herstellende Pieke van Ingen vertrok de ploeg uit het Westland richting het Brabantse Mill. De verassende koploper van het begin van de competitie is inmiddels wat weggezakt op de ranglijst, maar is nog steeds een geduchte tegenstander. Thuis werd immers met 2 doelpunten verschil verloren.

Quintus 2 begint niet lekker aan de wedstrijd. De gekozen dekkingsvorm geeft niet de oplossingen die de ploeg aan het begin zocht. MHV loopt makkelijk weg en neemt een 2 doelpunten voorsprong. Een aanpassing in de dekking zorgt voor meer rust aan Westlandse kant en langzaam beginnen de schutters hun doelpunten op te leveren. Beide ploegen willen lekker handballen en dat resulteert in een boeiend schouwspel. De reserves van Quintus nemen het heft in handen en sluipen langzaam maar zeker dichterbij, en nemen richting het einde van de eerste helft een kleine voorsprong mee naar de kleedkamer. Ruststand 14-16.

Na rust geeft Quintus meteen gas en loopt weg naar een 5 dolpunten voorsprong. Wat de ploeg uit Mill ook probeert verder dan 3 doelpunten achterstand komen ze niet. Naar mate de wedstrijd vordert is het duidelijk dat Quintus 2 de voorsprong niet meer uit handen gaat geven en pakken zo 2 punten. Einduitslag 27-33.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, gelukkig zijn we wel zo ver dat we daardoor niet in paniek raken en ons makkelijk kunnen aanpassen. Een groot compliment voor de ploeg dat ze al zo ver zijn, en zich niet gek laten maken. Mooie overwinning dus.”

Aankomende zaterdag speelt Quintus 2 tegen streekgenoot Hercules. De wedstrijd begint om 18:30 uur in sporthal de Eekhout in Kwintsheul.