QUINTUS 2 VERLIEST VAN TROTSE KOPLOPER

Het is de eerste keer dit seizoen dat de dames uit Kwintsheul naar VOC2 moeten. De eerder geplande wedstrijd ging vanwege COVID niet door. VOC2 staat fier bovenaan de ranglijst en heeft slechts twee keer verloren. Toch dicht de ploeg uit Kwintsheul zich kansen toe, aangezien het de laatste weken goed gaat.

Quintus 2 begint slecht aan de wedstrijd. Men heeft geen vat op de cirkelloopster en die kan naar harte lust scoren, aan de andere kanten worden opgelegde kansen gemist en binnen een poep en een zucht staat het 8-2 voor de ploeg uit de hoofdstad. Een time-out aan de kant van de Heulse ploeg brengt enige soelaas. Langzaam maar zeker komt Quintus 2 dichterbij, en zoekt met 16-14 de kleedkamer op.

Bij de start van de 2de helft is het Quintus 2 dat het betere heeft van het spel. De ploeg staat goed in de dekking en de Amsterdamse dames hebben moeite het net te vinden. Na 5 minuten staat er een gelijke stand op het scorebord en ziet het er naar uit dat het een spannende wedstrijd gaat worden. Niets is minder waar, in de laatste 10 minuten vergeet Quintus 2 wat scoren is en loopt VOC2 makkelijk weg. Einduitslag 32-22.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Tja als je de kansen die je krijgt niet afmaakt is het lastig winnen. We doen onszelf zoveel tekort. Dat neemt niet weg dat VOC2 natuurlijk een goede ploeg is, maar er had meer ingezeten.”

Zaterdag 7/5 speelt de ploeg uit Kwintsheul wederom een uitwedstrijd. Dit maal tegen Foreholte. Deze wedstrijd begint om 20:45 in sporthal De Tulp in Voorhout

X