QUINTUS 2 VERLIEST VAN EEN STRIJDEND AALSMEER

De return van de dubbel tegen Aalsmeer stond voor afgelopen zondag op het programma. De ploeg uit Kwintsheul was gewaarschuwd, ze had immers de tweede helft verloren van de ploeg uit de bloemenstad.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op, de ploegen scoren om en ome en geven elkaar geen mogelijkheid om ver uit te lopen. Dan slaat Aalsmeer een gaatje en loopt weg met een maximale voorsprong van 2 doelpunten. Een time-out schudt de Quintus2 wakker en ineens gaat het beter lopen. Langzaam wordt de achterstand weggewerkt en staat er aan het einde van de eerste helft een kleine voorsprong op het scorebord voor de ploeg uit Kwintsheul. Ruststand 19-18.

De start van de tweede helft is voor Quintus2, ze zet aan en loopt langzaam maar zeker weg bij Aalsmeer. De maximale voorspong die op het bord staat is 5 doelpunten, maar wie denkt dat de dames uit Aalsmeer zich zomaar gewonnen geven komen bedrogen uit. Het spel van Quintus2 veranderd en de ploeg uit Aalsmeer ruikt bloed. Langzaam maar zeker komen ze terug in de wedstrijd en nemen 10 minuten voor tijd zelfs een voorsprong. Wat Quintus2 ook probeert niets lukt meer en zo wint Aalsmeer 2 belangrijke punten in de strijd om te overleven in de eerste divisie. Eindstand 32-35.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We kunnen zoveel beter dan we hebben laten zien richting het einde van de wedstrijd. We gaan niet meer als team handballen. Aalsmeer heeft daar handig gebruik van gemaakt. Uithuilen en donderdag nog eenmaal vlammen, en zo de tweede plek veilig stellen.”

Aankomende donderdag speelt Quintus 2 zijn laatste wedstrijd in de Eekhouthal tegen VOC2. Die wedstrijd begint om 20:45.