QUINTUS 2 PAKT 2 PUNTEN IN DE KOP VAN NOORD HOLLAND. DAMES 1 VERLIEST THUIS TEGEN VOLENDAM

ZAP uit Breezand is een tegenstander waar we nog niet tegen gespeeld hebben dit seizoen. Door de lock-down hebben we 18/12 j.l. niet kunnen spelen, dus dat betekende op een zondagmiddag naar de kop van Noord-Holland. ZAP speelt verzorgt handbal en het kan aardig spoken in de Zwaluwhal.

Na een indrukwekkende 1 minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van de vader van een van de speelsters van ZAP ontbrandt de wedstrijd eigenlijk direct. Beide ploegen willen graag tempo handbal spelen en dat komt het spel soms niet altijd ten goede. De scores vallen om en om, maar het oogt allemaal een beetje rommelig. In het verloop van de eerste helft pakt Quintus 2 gestaag een voorsprong en bouwt die rustig verder uit. Door een aantal knappe onderscheppingen wordt de ruststand van 12-19.

Na rust is het duidelijk dat beide ploegen blijven handballen en hoewel de voorsprong van Quitus 2 op het bord blijft staan, vecht ZAP voor elk doelpunt. Beide ploegen scoren om en om, maar de voorsprong van de ploeg uit Kwintsheul van 7 doelpunten blijft op het scorebord. Met en vliegertje sluit Quintus 2 de wedstrijd af, waarmee de einduitslag 30-37 veilig wordt gesteld.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Het was bij vlagen een rommelige wedstrijd, maar we zijn eigenlijk nooit echt in de problemen geweest. 37 keer score is prima, alleen hebben we het vandaag een beetje in de dekking laten liggen, 30 doelpunten is echt teveel.”

Aankomende zaterdag speelt Quintus 2 een uitwedstrijd, dan staat de wedstrijd tegen PCA/Kwiek 2 op het programma. De wedstrijd begint om 20:50 uur in sporthal de Tijeraan in Raalte.

Dames 1 verliest van Volendam.
Zaterdagavond speelde Dames 1 in de Eekhouthal de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Hoewel Volendam lager geëindigd was in de reguliere competitie, wisten onze Dames de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Het was een spannende slotfase die helaas eindigde in 26-27 eindstand.