QUINTUS 2 HAAKT AAN IN GEVECHT OM PLAATS 2

Een mid weekse deceptie tegen VELO heeft de ploeg uit Kwintsheul op scherp gezet. Het moest en zou beter zijn tegen de nummer 2 op ranglijst Westsite. In de thuiswedstrijd werd nipt verloren, dus het zou in Amsterdam wel eens een heet avondje kunnen worden.

Het initiatief ligt bij Westsite in het begin van de wedstrijd. Quintus is zoekende naar de juiste vorm en slaagt er pas in de 15de minuut van de eerste helft in om de stand gelijk te trekken. Daarna vallen de doelpunten om en om en is geen van beide ploegen in staat om een gaatje te trekken. Het verschil wordt nooit groter dan 2 doelpunten voor beide ploegen en dat maakt het een spannende wedstrijd. Ruststand: 15-16.

Bij de start van de 2de helft is het Quintus 2 dat het betere heeft van het spel. De ploeg staat goed in de dekking en de Amsterdamse dames hebben moeite het net te vinden. De ploeg uit het Westland loopt weg naar een maximale voorsprong van 4 doelpunten. Na een time out van Westsite is Quintus 2 even de weg kwijt en staat het zomaar weer gelijk. Gelukkig voor de meegereisde supporters zijn de meiden uit het Westland weer bij de les en lopen ze weer weg. Daarna scoren beide ploegen om en om en wordt zo de eindstand van 30-33 bereikt.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “Na de zeperd tegen VELO is dit een welkome overwinning, het was niet altijd even goed wat we hebben laten zien, maar we hebben gevochten tot het einde en verdient de 2 punten gepakt. De tweede plaats blijft nog steeds binnen handbereik en dat is sws winst.”

Zondag 1 mei 2022 speelt de ploeg uit Kwintsheul weer in Amsterdam. Dit maal tegen de koploper van de eerste divisie, VOC 2, De wedstrijd begint om 15:30 in sporthal Elzenhagen.