Persbericht: dames- en herenselectie starten met zaaltrainingen

Kwintsheul, 3 februari 2021

-PERSBERICHT-

Dinsdag 9 februari starten de dames- en herenselecties van Quintus Handbal met drie zaaltrainingen per week. Door het starten van de trainingen houden ze aansluiting bij de top van Nederland.

Na weken van zeer zorgvuldige voorbereidingen is het begin volgende week zover. Op de dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond zullen beide selecties hun zaaltrainingen hervatten. Dit uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en het NHV. Het NOC*NSF heeft onlangs voor 5000 topsporters in Nederland een uitzondering bedongen bij de regering. Ook de handbalselecties van Quintus vallen hieronder, omdat zij immers in de Eredivisie spelen. Daarnaast heeft het NHV de accommodatie van Quintus aangemerkt als topsportaccommodatie. Allemaal criteria die nodig zijn om überhaupt het starten te kunnen overwegen.

Het eigen corona-team heeft alles keurig op orde: testen, routing, groepsgrootte, GGD, administratie etc. Een grote klus, maar meer dan waard. De komende tijd zullen zij ook alles coördineren en controleren. De vereniging wil ten alle tijden zorgen, dat er op een veilige manier gehandbald kan worden. 

Met het starten van de trainingen kunnen de Heren zich opmaken voor een competitie die over een paar weken zal starten. In deze competitie zullen de verenigingen strijden voor een plekje in de BENE-league. Ook voor de Dames zal er getraind gaan worden met uitzicht op een competitie later in dit jaar. Mede hierdoor kunnen zij aansluiting blijven behouden bij het Europees handbal.

X