PAUL VIS HOUDT MET QUINTUS NOG STEEDS DE MOED ERIN

Het blijft voor de handballers van Quintus in de BENE-League elke week opnieuw knokken, incasseren en mentaal weer opladen. Steeds verliezen, is niet echt leuk, maar doelman Paul Vis gaat er niet onder gebukt. Integendeel, hij maakt een stabiele indruk en heeft al diverse malen zijn klasse gedemonstreerd. Tegen Tongeren hoopt hij zaterdag op een positief resultaat.

De 31-jarige doelman vol vertrouwen: ,,Ik verwacht tegen Tongeren een open wedstrijd. We spelen de laatste tijd steeds beter en raken ook steeds meer op elkaar ingespeeld. Zowel aanvallend als verdedigend zit er duidelijk progressie in. Tongeren heeft een paar goede spelers als Querimi en Devisch. Toch denk ik, dat als wij de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten, we er een leuke, spannende pot van kunnen maken.”

Over dat vele verliezen dit seizoen wil Vis nog wel kwijt: ,,Ach, dat is natuurlijk niet leuk, maar we maken als ploeg elke wedstrijd steeds meer stappen. De sfeer is nog altijd goed en er wordt hard getraind. Er zit vooruitgang in. Het blijft bovendien toch altijd mooi om tegen de topploegen uit Nederland en België te spelen.”

VERSCHILLEN KLEINER

Vis vervolgt: ,,Ik verwacht, dat de verschillen in de tweede competitiehelft kleiner zullen worden en dat we wellicht nog wat punten kunnen sprokkelen. Dat is belangrijk met het oog op de NL-League daarna, waarin we gaan strijden voor handhaving in de BENE-League. Want dat is wat we beslist willen. We zullen dan in die tweede helft van de competitie op sommige momenten  slimmer moeten gaan handballen. Vooral moeten we het langer volhouden en niet steeds in de laatste tien minuten kopje onder gaan. Als we daarin kunnen verbeteren, zie ik ons nog wel voor verrassingen zorgen.”

Paul Vis is de laatste weken uitstekend in vorm. Hij heeft daar wel een verklaring voor. ,,Tegen Bevo ging het iets minder, maar ik mag zeker niet klagen  hoe het tot nu toe gaat. Ik zit lekker in mijn vel en krijg veel vertrouwen van onze trainers, Geert Hinskens en Jack van Lier. Bovendien raak ik meer en meer gewend aan het niveau. Verder is het ook heel prettig, dat de dekking steeds beter staat en de onderlinge samenwerking verbeterd is. Daardoor kan ik veel extra ballen pakken.”

EXTRA CONCURRENTIE

Lange tijd maakten Paul Vis en afwisselend Lars Hemmes en Cas van der Harst de dienst uit in het Westlandse doel. Maar sinds kort is daar extra concurrentie bijgekomen in de persoon van de pas 17-jarige Evan de Lange. Een jeugdtalent, dat onlangs in de tweede helft tegen Bevo de harten van de fans heeft gestolen met zijn fenomenale reddingen en zijn bravoure.

Paul Vis daarover: ,,Evan is een zeer groot talent. Ik kan enorm genieten van zijn kwaliteiten en zijn stijl. Er zit een goede kop op, zoals ze dat zeggen en hij leeft helemaal voor het handbal. Dat is mooi om te zien. Aan hem kan Quintus in de toekomst veel plezier beleven. Eindelijk weer een keeper die uit de eigen jeugd doorstroomt. De samenwerking met hem geeft mij trouwens ook weer nieuwe energie.”

RICK VAN RAVESTEIJN GESCHORST

Quintus kan zaterdag niet beschikken over cirkelloper Rick van Ravesteijn. De trefzekere schutter vanaf de eerste lijn is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Volendam. Hij kreeg van de Belgische scheidsrechters Broothaers/Janssens ook nog de blauwe kaart na een onschuldige schermutseling met Volendam-keeper Rob Goudriaan. Een omstreden kaart, waarvan de indruk bestond dat hij geseponeerd zou worden. Van Ravesteijn: ,,Ze schorsen mij voor uiterst onsportief gedrag en meedogenloze actie. Te gek voor woorden en onbegrijpelijk. Maar ja, ze willen hun ongelijk niet bekennen en het koppel niet betichten van een fout. Rob Goudriaan heeft ook gezegd dat het niks was. Gewoon duel om de bal. Ik baal er flink van. Geschorst om niks ondanks alle tegenargumenten die zijn aangeleverd. Ik had zaterdag tegen Tongeren graag meegedaan.”   

AD SPORT/PETER LOTMAN

X