Overzicht eredivisie AD Sport

Quintus blijft aan de lopende band scoren. Ditmaal werd het Limburgse Watersley met 38-17 aan de kant geschoven. Toch was coach Neso Saponjic nog ontevreden over het eerste half uur. ,,Zwakke eerste helft door vooral veel te gehaast te spelen in de aanval. Daardoor veel fouten, slechte afronding en weinig organisatie. De dekking was zoekende en onrustig.”

De matige eerste helft resulteerde in een magere voorsprong. Na het wisselen draaide de aanval veel beter en ook de verdediging zat goed in elkaar. Saponjic: ,,Toen was de speldiscipline optimaal, waardoor we toch nog met duidelijke cijfers konden winnen. We komen stap voor stap verder”, aldus de tevreden Saponjic.

Zaterdag begint voor Quintus het echte werk met de uitwedstrijd tegen medekoploper Arnhem.

Doelpunten: Nick Schot (8), Timo Blom (6), Jordan Beukman (6), Jorian Baauw (5), Max van Zijderveld (4), René de Bakker (3), Marnix Roos (3), Vince Zwirs (2) en Job van den Houten (1). Bij Watersley was Yakko Bannink met elf doelpunten de beste schutter.

Nick Schot werd vanwege zijn sterke spel opnieuw uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Ook de jeugdige doelman Jop van der Knaap kon terugkijken op een uitstekende partij.

De dames van Quintus zorgde voor een aangename verrassing door VZV in eigen huis met 30-33 te kloppen. Daar zag het bij de rust niet naar uit, want toen leidde de thuisclub nog comfortabel met 20-15. Tot aan 24-22 keek Quintus nog steeds tegen een achterstand aan, maar de inhaalrace was begonnen. Fraaie doelpunten van Phoebe Muller zorgde voor de eerste voorsprong: 24-26. Wéér kwam VZV op gelijke hoogte (26-26), maar via Jara Datthijn, Esmee Verbeek (3x), Phoebe Muller, Lynn Zwinkels en Mirthe de Jong was het slotakkoord voor het team van de tevreden Quintuscoach Rolf Schulte, die afkomstig is van VZV: 30-33.