Overzicht AD – 2 april

Quintus wist van tevoren dat het in de NL League een zware avond tegemoet zou gaan tegen Kembit/Lions, de glorieuze winnaar van de Bene-League. De Westlanders boden prima partij en hielden zelfs stand tot 18-18. In de laatste periode was de accu leeg, mede door de beperkte wisselmogelijkheden, en pakte de thuisclub met 30-25 de volle winst. 

Niettemin was het vertrekkend technisch duo Geert Hinkens/Jack van Lier tevreden over de prestaties van hun mannen. ,,We hebben bijna de hele wedstrijd goed meegedaan. We misten Jordan Beukman vanwege ziekte. Dat brak ons een beetje op, omdat we daardoor andere jongens minder konden ontlasten. Maar de overige spelers hebben zich fantastisch geweerd. Als we compleet waren geweest, hadden we er misschien nog iets dichterbij kunnen blijven”, aldus Hinskens. 

Dean van Haeren en Rick van Ravesteijn waren de opvallendste spelers. Doelman Evan de Lange verrichtte een aantal extra reddingen. Verdedigend in het middenblok was er ook tevredenheid bij coach Van Lier.

VROUWEN QUINTUS HERSTELLEN ZICH

De vrouwen van Quintus herstelden zich in de kampioenspoule van de zeperd van vorige week tegen Volendam door SEW in eigen huis met 29-37 te kloppen. Bij de rust was het nog 16-16. Een kwartier voor tijd zorgde Lisanne Kruijswijk voor 22-25 en leek de partij beslist. De thuisclub kwam echter terug tot 25-26, maar via 25-29 en 27-32 gingen de twee punten toch mee naar Kwintsheul. Celine Michielsen (8), Lois Strik (6) en Jill Strik (5) waren de beste schutters.

Coach Fred Michielsen: ,,Net als in de uitwedstrijd destijds was het ook nu een moeizame wedstrijd. We hadden ons goed ingesteld op hun aanvalsspel, maar zij konden bijblijven door verkeerde keuzes en te vroege afrondingen van ons. Ook verdedigend werden wij keer op keer verrast. Pas in de zeventiende van de tweede helft konden we het verschil maken. Vooral door offensief te blijven verdedigen en door de snelle omschakeling. Nu de focus op Venlo zaterdag. Die wedstrijd wordt cruciaal. We hebben een week om ons plan te maken. Iedereen beseft het belang. Het zal heel lastig worden.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

X