ORANJENIEUWS van onze U19 handbalsters

Afgelopen donderdag is het oranjeteam U19 vertrokken naar Hongarije. Het team van Ricardo Clarijs wordt onder meer begeleid door Celine Michielsen. Voor het team zijn geselecteerd vanuit Quintus: Amber Verbraeken, Mirthe de Jong en Bianca Schanssema (helaas uitgevallen vanwege blessure). Fem Boeters speelde de afgelopen 3 maanden in Berlijn en keert deze zomer weer terug naar Nederland.

Op de foto: Celine Michielsen, Mirthe de Jong, Fem Boeters en Amber Verbraeken

Dit weekend spelen ze een vierlanden toernooi tegen Zwitserland, Rusland en Hongarije. Gistermiddag speelden ze de eerste wedstrijd tegen Rusland en werd gewonnen! Gefeliciteerd meiden!

De dagen zijn volledig ingepland met trainingen, besprekingen, analyses van individuen, maar ook de tegenstanders en het maken van afspraken voor tijdens de wedstrijd. Na dit toernooi reizen ze door naar Slowakije voor twee oefenwedstrijden tegen het jeugdteam van Slowakije. Na deze ervaringen keren ze terug naar Papendal en zullen ze zich verder voorbereiden voor het EK dat gespeeld zal worden vanaf 9 juli in Macedonië. Daar zal het écht moeten gebeuren en zullen ze eerste moeten worden. Als dat zo is, plaatsten ze zich voor het WK dat in 2022 gehouden zal worden.

Al met al een pittige, bijzondere en mooie tijd, waarbij ze zeker een maand in de bubbel zullen verkeren.

Wij wensen het gehele team U19 natuurlijk heel veel succes toe!

X