Oranje handbal

De afgelopen tijd zijn  er volop activiteiten van de diverse Oranje selecties geweest. Ook de komende tijd staan er weer volop activiteiten op het programma. Hier zijn ook (ex-) leden van onze club bij betrokken. Daar willen we hier kort aandacht aan besteden.

EK dames Oranje in Skopje

Helaas heeft Nederland alleen via ZIGGO Sport, het inmiddels afgelopen EK dameshandbal in Slovenïë en Noord Macedonië op de TV kunnen zien. Helaas krijgen bij de NPO andere sporten meer aandacht en dat terwijl handbal een dynamische sport is, spannend tot de laatste minuut. Nederland behaalde uiteindelijk een verdienstelijke zesde plaats, die recht geeft op deelname aan het volgende WK in december 2023 en aan een Olympisch Kwalificatie Toernooi, gericht op Parijs 2024. Vooral de finale tussen de toplanden Denemarken en Noorwegen, was echt een kraker, terug te kijken op EHFTV. In de slotfase trok het geroutineerde Noorwegen toch weer de overwinning naar zich toe.

In de selectie van de Oranje dames waren Kelly Vollebregt (nu bij topclub Odense in Denemarken), Kelly Dulfer (nu bij de Duitse topclub SG BBM Bietigheim) en Rinka Duijndam (uitkomend voor Sola uit Noorwegen) opgenomen in de EK selectie. Zij waren in het verleden bij de jeugd en/of dames 1 ook bij onze club te bewonderen.

Rolstoelhandbal

De afgelopen maanden heeft de Nederlandse rolstoel handbal selectie, maar liefst twee WK’s gespeeld. Eerst een WK 4-4 in Egypte en recent een gecombineerd EK/WK 6-6 in Portugal. De Oranje selectie stond onder leiding van Menno de Klerk en de keepster is Joyce van Haasteren. Joyce heeft nog een Oranje  verleden als keepster in het valide handbal. Recent waren Menno en Joyce te zien bij WOS Sport. Omdat Joyce dit seizoen meetraint bij de DB-selectie op woensdagavond, waar ook Menno training geeft, werden zij afgelopen woensdag door deze trainingsgroep onthaald met bloemen.

Silke Kleef (DB1) met bondscoach Oranje O17 Rik Louw

Dames jeugd Oranje

Afgelopen zomer hebben de oudste dames jeugdselecties een WK gespeeld. De jongste dames jeugd selectie  (geboortejaren 2006-2007) heeft afgelopen zomer een EK gespeeld. Alleen Sophie Buijs was voor dat toernooi uitgenodigd. Inmiddels is de selectie weer aangevuld met en is het trainingsprogramma (iedere woensdag centrale training) gericht op deelname aan het EK en EYOF komende zomer. Hier trainen Roos van Minnen, Fien Swarte, Sophie Buijs, Nienke Peeters en Si;lke van Kleef mee.

Als voorbereiding richting komende zomer zijn er recent twee oefeninterlands gespeeld tegen het topland  Frankrijk. Hier mocht onze jeugdspeelster Silke van Kleef debuteren. Ook Sofie Buijs was daar weer voor geselecteerd. Frankrijk bleek zich in beide wedstrijden de sterkste.

Herenjeugd

Komende zomer is er een Open EK voor jongste herenjeugdselectie (geboortejaren 2006-2007). Het selectieproces is inmiddels begonnen. Van de 52 jongens, die afgelopen maanden centraal getraind hebben op Papendal is er een selectie gemaakt van 35 jongens. De gemaakte selectie gaat  vanaf woensdag 7 december wekelijks centraal trainen op Papendal o.l.v. bondscoach Edwin Kippers. Van Quintus zijn Tobeij Bleijenberg, Sam Koppenol en Mitchel Luijten opgenomen in de voorlopige selectie richting het Open EK. Helaas zijn Sergio Vasseur, Timothy Bekker en Nolan Alvarro voorlopig niet gekozen. Zij zullen door moeten groeien in onze club.

Als eerste voorbereiding richting het Open EK wordt er deelgenomen aan een 4-landen toernooi van 21-23 december in Lokeren (België). Hiervoor is van Quintus  alleen rechterhoek van de HA Mitchel Luijten geselecteerd.

X