Opmerkelijke overstap coach Bart de Koning naar Quintus

Bart de Koning is toegetreden tot de technische staf van Quintus. De voormalig trainer/coach van WHC/Hercules gaat hoofdcoach Ruben Schelbert ondersteunen bij het eerste mannenteam van de Heulse club.

Een opvallende switch van De Koning, die de afgelopen jaren samen met Richard Rijkens de mannen van WHC/Hercules onder zijn hoede had. Het bestuur van de Haagse vereniging besloot niet verder te gaan met het tweetal. Vrijwel geruisloos zat De Koning afgelopen zaterdag plotseling op de bank bij Quintus in het uitduel met Havas in Almere. Alom verbaasde gezichten en gefronste wenkbrauwen, omdat De Koning had aangekondigd zich voorlopig niet aan een club te willen verbinden.

De nieuwbakken assistent legt uit: ,,Inderdaad is het wat vreemd gelopen. Het is ook pas heel laat geregeld. Van de zomer belde Henri Reijgersberg, de technisch adviseur van Quintus, mij met de vraag of ik Ruben Schelbert komend seizoen wilde ondersteunen. Ik had besloten een jaar niks te doen, maar de vraag prikkelde toch. Na die vraag ging de vakantie eroverheen voordat we hierover met alle betrokkenen konden praten.”

Steentje bijdragen

Na gesprekken met de sectie topsport en Schelbert besloot De Koning ja te zeggen. ,,Ruben is een innemende man. Zijn ideeën over coaching en over het handbal komen voor een groot deel overeen met hoe ik er ook graag mee omga. Daarbij kan ik van zijn inzicht, kennis en ervaring nog veel leren. Aan de andere kant kan ik hem ondersteunen met mijn kennis van de competitie en onze tegenstanders, omdat ik al zo lang meeloop in de eredivisie.”

De Koning zag een gedreven Quintus afgelopen zaterdag in de openingswedstrijd overtuigend  met 26-32 winnen van Havas. ,,Er staat een complete groep mannen die er vol voor willen gaan. Er is een prima organisatie en er is een mooi programma om de spelers verder te ontwikkelen. Ik heb er erg veel zin in om daarbij aan te sluiten en mijn steentje bij te dragen.”

Zaterdag speelt Quintus de eerste thuiswedstrijd in de eredivisie tegen E&O Emmen, met voormalig bondscoach Harry Weerman op de bank.  

AD SPORT/PETER LOTMAN   

X